avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale angajament de plata? actiune in instanta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

angajament de plata? actiune in instanta?

am urmatoarea speta: in urma inventarului s-au constatat diferente valorice in minus de 30 mil lei rol (lipsa in gestiune). Gestionarul pentru a evita neplaceri, a adus comisiei instituita la nivel de societate cu analiza situatiei un angajament de plata prin care propune recuperarea pagubei din drepturile salariale cuvenite si din garantia constituita la angajarea ca gestionar? ce ma sfatuiti accept angajamentul? sau sa demarez actiunea pentru recuperarea prejudiciului in instanta. pot fi acuzata ulterior, in cazul in care el nu respecta angajamentul ca vine la caseria societatii si depune lunar banii, de nerespectarea CM? - retinere drepturi fara hot. jud
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 09:26, 19 Ianuarie 2006
Primeste angajamentul de plata care, chiar daca nu mai poti opera popriri pe salariul angajatului in baza lui, constituie un atu pentru tine in cazul in care ajungi pana la urma in instanta, acesta echivaland cu recunoasterea implicita a producerii pagubei.
Din experienta iti spun ca este de preferat sa recuperezi suma pe cale amiabila (prin plata voluntara a angajatului la casieria societatii) decat prin instanta unde te lungesti mai mult decat ti-ai dori. Ai grija sa urmareasca cineva platile efectuate de catre salariat iar in cazul in care acesta inceteaza platile, sa ai toate actele in regula (inventarierea corect efectuata, actualizarea preturilor daca este cazul, etc.) pentru a putea inainta actiunea impotriva acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv inventariere (urgent) jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema: in urma unui inventar am constatat un minus. Conducerea societatii a decis ca acel minus sa nu-i fie imputat gestionarului ci unor alti ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar crisrian crisrian in urma inventarieri sa constatat un minus de 10000 dintrun stoc de 50000 Cum se inreg aceasta lipsa si daca se imputa vinzat cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)