avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lovită de soț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lovită de soț

Bună ziua, aseară am primit un pumn în maxilar de la soțul meu in urma unor certuri mai aprinse. Bineînțeles "din greșeală", acum nu mai contenesc cu scuzele. Întrebarea mea este: dacă mă duc să-mi scot certificat medico-legal se sesizează automat și poliția, sau tot eu trebuie să merg să fac plângere?
Mulțumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 14:23, 17 August 2017
Politia nu se sesizeaza automat ptr.infractiunea de lovire[Art.193 NCP].Trebuie sa depuneti plangere prealabila in calitate de parte vatamata ptr.punerea in miscarea actiunii penale.
Trebuie sa depuneti dvs plangere, aveati posibilitatea sa apelati si serviciul 112 in astfel de situatii.
Ar fi foarte bine sa va scoateti certificat medico legal. Poate vi se va mai intampla ca sotul sa fie agresiv si atunci este bine sa aveti dovada agresiunilor anterioare.
Politia se sesizeaza doar la plangerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta Dany Akkaya Dany Akkaya Am avut astazi un conflict cu o colega , iar aceasta are un iubit de 18 ani , care l-a chemat pe el si inca un baiat in fata scolii, ca sa ma bata , ma lovit ... (vezi toată discuția)
Agresat de polițist CRAYX CRAYX Un prieten a fost chemat azi la secție sa dea o declarație în calitate de martor. Acesta a fost agresat de către organul de politie cu multiple lovituri ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)