buna seara,
am cumparat o masina opel cu credit bancar. suntem, la al 2-lea an din 3, de plata al creditului. masina a suferit un accident in luna august si se afla in service de atunci.
din momentul accidentului si pana acum, firma cu care a fost incheiata asigurarea casco, a facut 2 suplimentari de piese semnand si documentul de trimitere in reparatie a masinii.
Cand in final masina a fost reparata, cei de la asigurare ne-au anuntat ca nu vor acoperi dauna, deoarece contractul nostru a fost reziliat cu 6 ziler in urma - cauza: neplata politelor (trimestriala) lucru asupra caruia nu am fost instiintati nici de catre banca nici de catre asigurartor.
Suma de reparatie este aberanta... evident resursele fiind foarte limitate in acest sens.
Ati mai intanit cayuri de genul acesta?? care au fost solutiile???
Multumiri!
Contractantul are obligatia de plata,in caz contrar polita este suspendata.In baza unui supliment de asigurare,suspendarea poate inceta,cu indeplinirea conditiilor cuprinse in clauzele contractuale(bineinteles,trebuia sa solicitati aceasta)
In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile respective,la expirarea perioadei de suspendare polita de asigurare se reziliaza de plin drept,incepand cu data scadenta a ratei primei de asigurare,fara notificari,alte formalitati...
Ciudat este ca cei de la asigurari au semnat documente.
Contractul de asigurare a fost incheiat pe o durata de 3 ani?Ca atunci s-ar explica eroarea...au vazut mai tarziu ca prima de asigurare nu este achitata.
Imi pare rau,nu vad o solutie in cazul dv.
Asiguratorul nu este obligat sa reaminteasca asiguratului datele la care sunt scadente ratele de prima(dar au tot interesul sa faca asta).
Cei de la banca nu au verificat, in acest caz nu aveau responsabilitate...si mai ramaneti dv.
Chiar nu ati stiut ca asigurarea trebuie platita?
cateva detalii necesare:
1. Ce data scadenta aveati pentru rata trimestriala a politei si la ce data a avut loc accidentul?
2.Cum/cui efectuati plata: direct asiguratorului, odata/cuprinsa in rata creditului catre banca ?
3.La ce data a fost reparatia terminata?Ati semnat de receptie la service?
4.Banca va aviza pentru plata ratelor politei?Sau asiguratorul?
5.Banca este in cunostinta de cauza privind rezilierea politei?
din pacate, in astfel de cazuri, asiguratorul nu despagubeste, potrivit clauzelor contractuale. E bine sa le cititi si, functie de acele dispozitii, sa incercati sa va recuperati paguba. insa, nu in pozitie de forta, folosind scuze de genul: nu m-a anuntat ca am de plata o rata trimestriala, etc. Nu exista nici o obligatie din partea asiguratorului sa va reaminteasca ca aveti de plata vreo suma de bani si nici in contract nu cred ca exista o astfel de obligatie.