avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa rubrica Fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa rubrica Fond reparatii

Buna seara...la ultima ad. gen. de la noi din asoc. s-a hotarat aprobarea cu 1 iulie a unui fond de reparatii de 10 lei de apartament.Nimic rau pana acum.Intrebarea mea catre dvs. este: in listele de intretinere nu au pus o rubrica separata in care sa se vada sumele ce se vor strange de fiecare apartament, dar au pretentia sa platesc lunar acei 10 lei...Ori eu spun in felul urmator: platesc doar ceea ce se afiseaza in listele lunare, atata timp cat tu nu imi pui o rubrica separat nu cred ca sunt obligat sa iti dau acei 10 lei.PLATESC DOAR CEEA CE IMI AFISEZI!!...Gresesc?!...Va multumesc pentru rabdarea de a citi.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: codan2016 , utilizator 22:13, 18 August 2017
eu cred ca va referiti la doua rubrici: una care exista, si unde se pune obligatia de plata la fondul de reparatii.
Si alta in care sa se treaca restanta la fondul de reparatii.
Intrebare: la ce va foloseste sa siti care este acumularea la fondul de reparatii?
Acest fond nu se restituie; el trebuie consumat in timp.
Sa clarificam situatia
Initial ati afirmat
s-a hotarat aprobarea cu 1 iulie a unui fond de reparatii de 10 lei de apartament.

Ulterior reveniti cu precizarea
dar au pretentia sa platesc lunar acei 10 lei..

Conform primei afirmatii valoarea fondului de reparatii este de 10 lei
A doua dv afirmatie precizeaza impunerea lunara a cate 10 lei pentru fondul de reparatii
Ar trebui ca valoarea impusa lunar in lista de plata sa contina inclusiv cota fond reparatii,astfel incat in caza ca locatarul nu achita sa se poata aplica penalitati
Dv va revine obligatia de plata suma totala consemnata in lista de intretinere
Pretentii - in necunostinta de cauza....
Spuneti ca ati hotarat ca incepand cu 1 iulie - ...la ultima ad. gen. de la noi din asoc. s-a hotarat aprobarea cu 1 iulie a unui fond de reparatii de 10 lei de apartament.

Daca deja aveti afisata lista de plata a lunii iulie 2017, va cred si aveti dreptate, dar daca nu aveti afisata lista de plata (noi o afisam cam pe data de 20 august 2017), atunci trebuie sa asteptati afisarea listei, eventual puteti merge la sediul asociatiei sa le aduceti aminte ca trebuie.... ce ziceati dvs. Incercati sa urmariti evolutia evenimentelor!
Succes!
iata ce raspuns am primit si din alte surse:

Rubrica de fond de reparatii trebuie sa existe in lista de plata pentru a se evidentia suma de plata/obligatia de plata pentru fiecare aparatment. Pentru fondul de reparatii NU se emite chitanta separata cei 10 lei intrand in totalul de plata (cota lunara + fond reparatii = total de plata luna)

Ordinul 1969 ne arata cum trebuie sa arate o lista de intretinere si prin urmare, ca ne place sau nu, trebuie sa ne conformam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rubrica restante in listele de plata florin555 florin555 Buna ziua, In conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari contin la rubrica ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari - reparatii am-draci am-draci buna seara va rog daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o problema aparuta la mine in bloc. ceva ce nici prin cap nu imi trecea ca poate sa ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii Daniela Mihaela 9 Daniela Mihaela 9 Daca pt fond reparatii se taie chitanta separata, atunci acesta nu se mai poate include pe lista de plata, in coloana separata, inainte de total, ca pana acum. ... (vezi toată discuția)