avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare - anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare - anulare

Buna ziua,

Vreau sa stiu daca un contract de vanzare-cumparare se poate contesta/anula.
Situatia pentru care am nevoie de raspuns este urmatoarea:

Am achizitionat un apartament prin programul prima casa de la vanzatorul X. Vanzatorul X a cumparat imobilul de la Vanzatorul Y in urma cu 2 ani. Acum vanzatorul Y vine si spune ca nu il las sa intre in casa. In ce situatie poate vanzatorul Y sa conteste contractul de vanzare - cuparare incheiat in urma cu 2 ani. Mentionez ca eu nu am avut niciun contact/legatura cu Y deoarece eu am cumparat de la X apartamentul.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:41, 18 August 2017
Y in calitate de ce va solicita sa il lasati in apartament? Banuiesc ca X avea contract de vanzare cu Y. A cumparat apartamentul de la acesta din urma. Altfel nu ati fi putut incheia contractul - mai ales ca este implicata si Banca.
Da, X are contract de vanzare cuparare cu Y.
Y nu a discutat direct cu mine, nu stiu in ce calitate. Poate Y sa conteste in vreun fel contractele de vanzare cumpare (incheiate la notar)?
Daca Y nu a discutat cu dvs atunci presupunem ca X v-a instiintat cu privire la actiunile lui Y.
X nu v-a informat si care sunt motivele lui Y?
Atata timp cat sunteti cumparator de buna credinta nu aveti de ce sa va faceti probleme, daca existau probleme banca nu acorda creditul.
Nici X si nici Y nu m-au instiintat de nimic.
La acordarea creditului nu au fost probleme, nici la intabulare nu au fost probleme.
Doar ca Y nu pare 'normal'
In situatia asta, fiti fara grija. Asa cum vi se explica si anterior: banca nu ar fi acordat creditul daca ar fi existat probleme cu actele de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa si teren de la un cetatean strain casatorit in romania ContSters349969 ContSters349969 As dori sa achizitionez un imobil impreuna cu terenul de sub casa ( curtea) si o gradina in suprafata de 3500 mp de la o familie alcatuita dintr-un italian , ... (vezi toată discuția)
Antecontract Iael Iael Buna ziua , As vrea sa va cer o parere cu privire la urmatorul caz. X in calitate de cumparator al unui apartament incheie un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)