avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Constructor neserios
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Constructor neserios

Buna ziua

Am urmatoarea situatie:
- am contract cu un constructor pentru o casa la cheie
- conform contractului, am livrat penultima transa, care acoperea lucrari livrate plus avans pentru lucrarile de finalizare a casei, urmand ca ultima transa sa "inchida" contractul
- constructorul nu mai livreaza bunuri si lucrari in valoare de 30 000 roni, de 2 luni nu se fac deloc progrese
- termenul initial de finalizare a casei a fost 30 aprilie; conform unui act aditional ne datoreaza 4400 Euro penalitati de intarziere daca depaseste termenul de livrare finala 1 august; deja s-a depasit, inca nu livreaza nimic
- din punctul nostru de vedere, e furt - ne-a luat banii si nu ne mai livreaza nimic de 2 luni; ne duce cu zaharelul ca "maine/saptamana viitoare"

Ce putem face pentru a ne recupera urgent paguba? Ce institutii trebuie sa alertam si cum? Dat fiind ca practic ne-a furat banii, cum putem genera o ancheta penala impotriva escrocului?

Timpul este esential pentru noi, pentru ca intre timp platim si chirie, si rate la banca pentru imprumuturile facute ca sa facem casa si efectiv nu mai avem banii nici sa terminam casa, nici sa mai sustinem in paralele rate si chirie.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: UngureanuAurelia , utilizator 14:56, 18 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finisaje interioare prost executate de constructor. pot reține diferența de preț pe care o mai am de achitat, pentru refacerea lucrărilor executate greșit? Alex623 Alex623 Buna ziua, am nevoie de un sfat: Am construit de curand o casa, termenul dat de constructor 210 zile trebuia finalizat in nov 2017, eu am reusit sa locuiesc ... (vezi toată discuția)
Să prelungesc contractul cu constructorul sau să merg în instanță să cer daune? petre1981 petre1981 Bună dimineața! Doresc un sfat .Cum sa procedez? Marti 24.12.2019 exira contractul cu constructorul si nu a finalizat lucrarile. Consultanta a zis ca ... (vezi toată discuția)
Casa la "cheie" cu contract imobiliar bogdanb84 bogdanb84 Buna ziua, In dorinta de a avea un imobil propriu, in data de 14.07.2014 am semnat un contract de antepriza cu un constructor pentru o casa la ... (vezi toată discuția)