Antonia29 a scris:
Buna, am o problema si nu stiu cum sa ies din ea. Am lucrat la un magazin de incaltaminte dar ulterior mi-am dat demisia.Ideea este ca s-a gasit o lipsa in gestiune destul de mare zic eu (5500 lei).Noi fetele dinmagazin, tot ne gandeam de unde o lipsa asa mare in gestiune, dar sefa de magazin nu vroia sa anunte la sediu.Eu ma tot certam cu ea(sefa de magazin) pt ca nu mai eram deacord sa platim din buzunarul nostru. M-am trezit intr-o zi cu ea la magazin facand sacndal ca eu nu am batut un produs in casa si am luat eu bani. A chemat politia dar nu s-a intamplat nimic, pt ca nu m-a prins cu nimic(nici nu avea cu ce). Am primit o citatie de la SERVICIUL DE INVESTIGARE A FRAUDELOR privind dosar penal. Am aflat ulterior ca unele fete din magazin au depus plangere impotriva mea ca nu am batut produsul in casa si am luat bani.Mentionez ca noi fetele de la casa nu bateam toate produsele in casa,trebuia sa reglam niste coduri.Eu cred ca sefa de magazin fura si pentru ca eu nu am mai fost deacord sa platesc lipsurile le-a pus pe fete impotriva mea si a facut in asa fel sa creada ca are dreptate.
Intrebariile mele sunt:
Ce o sa se intample?
O sa-mi faca dosar penal?
Mentionez ca au trecut 3 luni de cand mi-am dat demisia si nu m-au chemat pentru lichidare. M-au sunat doar pentru cartea de munca si mi-au desfacut contractul de munca conf art 79 din codul munci.Este bine sau rau?Ma mai pot angaja cu art asta?
Va multumesc!
Din nefericire,se pare ca vor formula sau au formulat plangere penala impotriva dvs.,profitand si de sosirea politiei cu ocazia intamplarii relatate de dvs..
Ds.relatati deasemenea ca nu intotdeauna marcati,vanzarile efectuate si ca aceasta se intampla de coniventa cu celelalte vanzatoare si cu sefa de magazin.Probabil, ca acest gen de activitati ,a creat un prejudiciu si cel mai bun mod de a scapa de raspundere a fost ,ca de comun acord,colegele dvs. sa va invinovateasca pe dvs.
Cel mai inteligent lucru,ar fi sa va angajati un avocat,sa stabiliti impreuna o strategie de aparare,sa spuneti adevarul cu lux de amanunte,sa cooperati cu politia,parchetul si apoi instanta,chiar daca eventual ,sunt deja declaratii care o sa o contrazica pe dvs.Altfel,cum se spune in popor"toate oalele se vor sparge in capul dvs."
Cu privire la cartea de munca vi s-au acordat cele mai bune sfaturi