Buna ziua
Am participat ieri la o prezentare a unei firme de marketing din iasi promitea vacante de vis cu bani putin., doar daca se platea cu banii in aceasi zi. Oferta parea avantajoasa, dar acasa cind am putut sa citesc contractul in linistit si am cautat informatii despre aceasta firma pe internet mi-am dat seama ce ''teapa'' de 950euro mi-am luat.
Precizez ca :
- in contract nu se precizeaza hotelul unde face cazarea, categoria (in prezentarea au promis 5 stele)
- contractul este pe 3 ani si nu se ofera nici o garantie privind posibilitatea materializarii
- nu se ofera nicio garantie ca, contractul va fi respectat timp de 3 ani
- firma nu are licenta in turism
- firma nu are polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate sau faliment
- firma prezenta produse ale unor firme internationale cu renume, care insa nu confirma asocierea cu aceast SRL
Mi s-a zis ca banii nu mai pot fi returnati decit in urma unei cereri....care bineinteles ramine fara raspuns.
Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale legala sa-mi recuperez banii.
Va multumesc
Doamna avocat,
Am vorbit cu firma respectiva, i-am informat in scris ca doresc returnarea banilor, dar secretara mi-a spus ca, contractul se anuleaza doar daca sunt motive intimeiate.
Conform ordonantei nr 106/1999, republicata in 2008 cap III, art. 9, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 7 zile lucratoare. iar conf art 17 dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat de nicio clauza contractuala sau intelegere inte parti.
Nefiind de specialitate nu am inteles foarte bine termenul de denuntare unilaterala.
Va rog sa-mi explicatie daca pot sa folosesc aceasta ordonanta impotriva firmei.
Va multumesc.
Am trimis ieri notificare in scris (asa cum precizeaza legea) firmei respectiv prin care solicit denuntarea unilaterala a contractului.
Avind in vedere ca in contractul semnat de mine scrie ca, contractul nu poate fi denuntat de nici una dintre parti, va intreb daca am vreo sansa sa imi recuperez banii!!!!!
Va multumesc
Despagubire la distanta
In urma expedierii unor produse necorespunzatoare (altele decat cele comandate) prin curier de catre o firma din Timisoara am apelat la Protectia ... (vezi toată discuția)