avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce în România cu permisul suspendat intr-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce în România cu permisul suspendat intr-o alta tara non UE?

Bună ziua! În luna februarie 2017, am fost oprit de un echipaj de politie , în Norvegia! Am fost supus testului alcool test, de unde a rezultat o cantitate de 0.73 mg alcool în aerul expirat. Mi-a fost anulat permisul și o perioada de 2 ani în care nu pot opta pentru alt permis. Permisul a rămas la ei. Am ajuns în România, întrebat la politie despre permisul meu de conducere și mi-au spus ca permisul meu este valabil. Cei din Norvegia nu au comunicat nimic statului roman. Ce pot face ? Declar permisul pierdut ? Ar fi o ilegalitate. Ce ma sfătuiți sa fac?
Cel mai recent răspuns: Trucker , utilizator 05:20, 4 Decembrie 2018
Tot cei de la politie trebuie sa va spuna solutia. Adresati-le solicitarea in scris.
Autoritatile straine trebuie sa il trimita tarii care l-a emis. Permisul este trimis la Ambasada Romaniei, cu o decizie privitoare la fapta si sanctiune, ambasada il trimite la Politia Romana, de acolo ajunge la politia rutiera din localitatea de domiciliu.
Daca fapta si sanctiunea exista, in legislatia romaneasca, pastreaza masura.
Mergeti la politie si vedeti daca a ajuns, sau cel mai bine, cum vi s-a recomandat mai sus, solicitati un raspuns in scris
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Furtuna...si cum ai rezolvat situatia pana la urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala alcoolemie contravenientu contravenientu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul pentru 0.38 mg alcool pur in aerul expirat. Problema este ca am plecat de la locul unde am baut deoarece se declansase ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit de politia germana,m-au testat cu alcool testul ... Bubu322321 Bubu322321 Am fost oprit de politia germana,m-au testat cu alcool testul dar nu mi-au spus rezultatul. Mi-au spus \"Ca este aproape de limită si ca este bine \". La ce ... (vezi toată discuția)