avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca contestata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca contestata

Buna ziua, in urma cu 5 ani am divortat. Mama (fosta sotie) neavând posibilitati mi-a lasat minorul in grija. Am decizie judecatoreasca. Acum momentan nu sunt in tara iar mama (fosta sotie) vrea sa ia minorul in grija dar sa mearga cu avocatul ei sa conteste decizia judecatoreasca ,sa avem custodie comuna fara obligatii banesti.Spune ca altfel nu poate sa inscrie copilul la scoala,ea fiind in alt judet. Ma roaga sa ma reprezinte si pe mine avocatul ei ca sa rezolvam problema mai repede.
Nu stiu ce sa cred, nefiind in tara. Eu vin abia in luna noiembrie iar ea ma preseaza din caza ca scoala incepe in septembrie.
Eu cred ca orice dosar depus nu se solutioneaza asa repede.
Ce pot sa-i raspund?Nu se poate rezolva prin un notariat in care ii dau o procura cum ca ii incredintez minorul pana la venirea mea in tara.
CE SOLUTII AM ?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este recomandabil sa aveti propriul avocat cu care sa comunicati si sa va anunte cum se prezinta situatia inclusiv sub aspect juridic.
Asa veti avea drepturile si interesele protejate juridic.

Pentru inscriere la scoala se poate si cu procura adica o declaratie notariala.
Multumesc,sa inteleg ca accea hotarare judecatoreasca de acum 5 ani poate fi atacata in instanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se ataca hotararea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se cheama ca se ataca, juridic vorbind, dar p[ractic asta e. Acea hotarare se poate schimba.
Va recomand sa contactati si dv. un avocat, doamna introduce o actiune, apoi incheiati un acord si-l depuneti. Depinde de instanta unde depuneti acordul, sunt locatii unde se desfasoara totul repede pe incuviintare acord, altfel o ordonanta ar fi buna.
De exemplu, Judecatoria sector 5 este singura care mi-a raspuns pozitiv in sensul ca, dupa repartizarea dosarului la judecator, la intervenirea unui acord in dosar se va contacta imediat judecatorul din dosar pentru a decide data la care se poate pronunta cu privire la acord. Ca e pe loc, ca e in cateva zile, important e ca decizia se poate lua rapid.
In rest insa, va folositi de procedura urgenta si depuneti acordul.
Va recomand ca, anterior incheierii unui astfel de acord, sa va informati cu privire la ce presupune acea hotarare noua, ce efecte are si, in functie de planurile de viitor, sa decideti care e cea mai buna forma de acord pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila recuperarea pensiei alimentare neplatita? georgetasolo georgetasolo Buna ziua. Sunt divortata de 3 ani si 6 luni iar din toata aceasta perioada fostul sot a platit ficei noastre , pentru care avem custodie comuna, aproximativ ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor komlodijanette komlodijanette Buna ziua Sint o mama disperata, si as vrea daca se poate sa mi raspundeti urgent la problema pe care o am in momentul de fata. In urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Prelungire procura notariala pt copil minor Medeea3585 Medeea3585 Buna ziua, Fostul meu sot a plecat de comun acord cu, copilul nostru din tara in luna august a.c. cu procura notariala valabila pana la sfarsitul anului. ... (vezi toată discuția)