avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum îl pot obliga să plătească amenda pe cel ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum îl pot obliga să plătească amenda pe cel căruia i-am închiriat mașina?

In luna iulie am imprumutat masina mea personala unui amic pentru un sejur in Franta. Ceea ce este adevarat ca i-am cerut 200 euro in schimb si am facut un contract de inchiriere fictiv , fara nici o valoare juridica. Surpriza a venit acum in posta la mine cu o amenda de depasire viteza (20 km peste limita ) 50 euro. Cum il pot obliga sa plateasca aceasta amenda daca el refuza ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:55, 21 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ati primit bani in schimbul utilizarii vehiculului atunci nu mai este vorba despre un contract de comodat ci de unul de inchiriere pentru care trebuie sa platiti niste taxe statului.
Discutati cu amicul pe cale amiabila sa isi plateasca amenda, altfel va raman 2 variante, 1 scadeti amenda din suma primita, 2 il dati in judecata, cheltuieli mai mari, timp pierdut, nu garanteaza nimeni ca veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb auto Drtsro Drtsro Am făcut un schimb auto. Am dat o mașină din anul 1997 și am primit una din 2004 cu diferența din partea mea de 300 €. Toate bune. Nu am mers cu masina ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Radar elaparaschiv elaparaschiv Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)