In luna iulie am imprumutat masina mea personala unui amic pentru un sejur in Franta. Ceea ce este adevarat ca i-am cerut 200 euro in schimb si am facut un contract de inchiriere fictiv , fara nici o valoare juridica. Surpriza a venit acum in posta la mine cu o amenda de depasire viteza (20 km peste limita ) 50 euro. Cum il pot obliga sa plateasca aceasta amenda daca el refuza ?
Daca ati primit bani in schimbul utilizarii vehiculului atunci nu mai este vorba despre un contract de comodat ci de unul de inchiriere pentru care trebuie sa platiti niste taxe statului.
Discutati cu amicul pe cale amiabila sa isi plateasca amenda, altfel va raman 2 variante, 1 scadeti amenda din suma primita, 2 il dati in judecata, cheltuieli mai mari, timp pierdut, nu garanteaza nimeni ca veti castiga.
Schimb auto
Drtsro
Am făcut un schimb auto. Am dat o mașină din anul 1997 și am primit una din 2004 cu diferența din partea mea de 300 €. Toate bune. Nu am mers cu masina ... (vezi toată discuția)
Radar
elaparaschiv
Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)