avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fortati sa acceptam plata cu intarziere a salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fortati sa acceptam plata cu intarziere a salariilor

Buna ziua,

La inceputul anului am semnat colectiv anexe la contractele individuale de munca prin care acceptam plata salariului aferent lunii curente la o data din luna viitoare dar nu mai tarziu de a 7-a zi (cu ajustarile corespunzand zilelor de weekend).

Asta inseamna ca un numar destul de mare de angajati crediteaza firma pentru un numar de zile.

Conform codului muncii:
Art. 161. [data, modalităţile şi formele plăţii salariului]
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.

Eu citesc acest articol ca fiind compus din doua parti cumulative:
a) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună
b) La o data stabilita ... etc.

In aceasta interpretare anexa la contracte incalca articolul de mai sus si se poate solicita firmei o revizuire colectiva a contractelor de munca.

Intrebarea e simpla. Are logica ce am scris mai sus sau imi scapa ceva din vedere?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 27 Iulie 2012
ce se intampla in care angajatorul constata la jumatatea lunii ca din cauza neonorarii unor rambursari ale statului si UE nu isi poate plati salariatii decat 30% din salariul net? Cum ar trebui sa sune informarea catre acestia?
Nu are nicio relevanta aceasta informare decat in cazul in care unul dintre salariati actioneaza in instanta ...

Informarea ar trebui sa cuprinda motivele pentru care se intarzie plata in intregime a salariului si perioada preconizata a platii in intregime sau a duratei acestei masuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract munca - plata salariului lidiao lidiao Vreau sa dau angajatiilor avans si lichidare, dar in contractele de munca initiale nu am specificat acest lucru salarrile luandu-se odata pe luna. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Plata salariului 23ti 23ti Buna ziua! Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari colective opetru opetru De la 1 sept in unitatea noastra se vor face disponibilizari colective,care prevad conform CCM plata intre 3-6 salarii compensatorii catre cei disponibilizati. ... (vezi toată discuția)