avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare plată întreținere de la locatarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare plată întreținere de la locatarii apartamentului

Buna ziua!

Va prezint urmatoarea speta: am dat spre folosinta printr-un contract de comodat un apartament. Am reintrat in posesia imobilului,dar persoanele ce a locuit acolo refuza sa plateasca datoriile acumulate la intretinere in perioada contractului.
Prima intrebare este ce sanse am sa castig daca ii dau in judecata?(stiu ca poate parea ambiguu,dar eu,nefiind de specialitate,consider ca am toate sansele sa castig,din moment ce in contractul de comodat scrie clar ca persoanele respective sun obligate sa platesca gaz/curent,intretinere etc. pe perioada incheierii contractului.)
A doua chestiune: am inteles ca astfel de litigii pot dura pana la 6-8 luni. Eu as dori sa achit contravaloarea datoriei,pentru ca altfel nu pot sa platesc nici ce-mi revine mie de plata dupa plecarea lor.Intrebarea e cum voi dovedi ca eu am facut acea plata?Trebuie specificat ceva pe acea chitanta,sau cum? Adica,ei ar putea sa zica in instanta''Noi am platit si i-am dat proprietarului chitanta?''
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:37, 22 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Ce adeverinta? Chitanta adevereste persoana care a achitat, e numele platitorului acolo, care e problema, de ce nu va e suficient?
In privinta recuperarilor, depinde de sume, 6-8 luni cu executare poate fi, altfel se pot obtine mai repede, procesul dureaza circa o luna-doua, in functie de instanta, apoi insa mai e redactarea, apoi daca nu va platesc benevol executor... depinde, dar nu de instanta.

Pe de alta parte, trebuie vazut cu comodatul acela, caci daca ascundea un venit pentru care nu ati achitat impozit, se poate degenera.
INcercati sa negociati cu ei. Nu singuri, cu un avocat, mediator, cu o persoana care sa va asiste/ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neplatite fost proprietar Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, a-si dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema, In data de 9.07.2014 am cumparat un apartament prin credit prima casa, fostul proprietar avand ... (vezi toată discuția)
Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la intretinere vali_fl64 vali_fl64 Am cumparat un apartament in anul 2007 cu acte in regula iar in 2011 am aflat ca fostii proprietari sunt cercetati intr-un dosar de delapidare . S-a pus ... (vezi toată discuția)