avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru contract 4 ore se acorda concediul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru contract 4 ore se acorda concediul pentru căsătorie?

Lucrez cu un contract part-time pe 4 ore de 2 ani si cateva luni si as vrea sa stiu daca mi se vor acorda zilele libere pentru casatorie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eualexa , utilizator 17:48, 21 August 2017
Da. Conform Art. 152. alin. 1 si 2 se acorda,sunt platite si numarul exact al zilelor ar trebui sa fie trecut in regulamentul intern al societatii
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In lipsa unor dispozitii aplicabile la nivel de angajator , acesta nu are obligatia de a le acorda.
Va Multumesc pt raspunsuri. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere casatorie mihaialexandru1 mihaialexandru1 Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o informatie, mai exact, daca se mai acorda cele 5 zile libere in caz de casatorie. Precizez ca lucrez la ... (vezi toată discuția)
Reglementarea numarului de zile concediu casatorie CristinaHar CristinaHar Buna ziua! Unde e specificat exact ca angajatul primeste 5 zile de concediu pentru casatorie? Lucrez la o firma mica, care are sub 10 angajati, si nu avem ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale casatorie no_one no_one Buna ziua, Lucrez in domeniul constructiilor si as dori sa stiu de cate zile libere legale beneficiez in cazul casatoriei si unde este reglementat acest ... (vezi toată discuția)