avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CM cod 03 accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CM cod 03 accident de munca

Buna dimineata!
As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie:
in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat certificat de CM cu cod 03, ce trebuie sa fac in aceasta situatie si unde trebuie vizat acest certificat?mentionez faptul ca am anuntat ITM, dar am inteles ca trebuie sa merg la casa de pensii in calitate de asigurator, dar nu stiu cu ce acte, daca trebuie mers si la DSP, nu stiu, va rog poate ma puteti lamuri.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:22, 28 August 2017
cum adica de a introduce la plata concediile medicale la casa de pensii?concediile medicale se platesc de angajator, urmand a fi recuperata suma de catre casa de pensii de la casa de asigurari, la revenerirea victimei la serviciu, din cate am inteles din raspunsurile anterioare.
Depuneti lunar (in luna emiterii de catre medic, nu mai tarziu) formularele de concediu medical la angajator, iar acesta va face demersurile ulterioare pe masura ce se efectueaza plata.
Banii ii incasati de la angajator.
eu am intrebat in calitate de angajator
Daca nu ati precizat in discutie nu aveam cum sa stiu ca sunteti angajatorul.
Dupa avizarea dosarului de cercetare a AM de catre ITM, intocmiti formularul FIAM de inregistrare AM. Depuneti toate documentele (PV de cercetare AM, formular FIAM si concediile medicale pe care le aveti si pe masura ce le primiti, lunar) la Casa de pensii care va aproba plata concediilor din Fondul national unic pentru AM si BP constituit conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 conform careia toti angajatorii cotizeaza obligatoriu, lunar, la acest fond.
Depunerea concediilor medicale se face lunar, pe masura primirii de la medic, de catre accidentat la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)
Accident de munca chivletz chivletz Buna Ziua ! Am avut un accident de munca anuntat , am fost la spital si mi a dat medical 5 zile acum din ce mi a zis asistenta ca sa imi pot ridica medicalu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier(accident de munca) IIULIU IIULIU Buna Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia urmatoare:ma intorceam cu masina(eram pasager) spre casa dintr-o alta localitate unde am fost intr-o ... (vezi toată discuția)