O sa ma angajez in cateva zile la o firma si aceasta m-a trimis la medicina muncii sa efectuez controlul la angajare. Mi-a spus ca o sa ma coste 35. 00 ron si ptr ca nu sunt angajata inca o sa platesc eu.
Intrebarea este : nu este firma obligata sa imi deconteze ea sau sa plateasca ea aceste cheltuieli ? Eu asa stiam.
Trebuie sa plateasca angajatul sau angajatorul ?
Si cand se face acest contol la medicina muncii : inainte de a semna contractul de munca sau dupa ?
Ar fi mai usor sa o faca direct pe firma pentru ca aceasta din urma sa poata justifica iesirea banilor din casa- chiar daca se va mentiona: examen medical angajare Nume......... Prenume.........., dar pentru asta trebuie neaparat sa fie sigur ca firma are contract de prestari servicii cu cabinetul de medicina muncii.
Mi se pare ciudat ca ii pune sa plateasca. Stiu ca analizele medicale la angajare sunt in sarcina angajatorului. Daca angajatorul nu vrea sa le plateasca nu stiu daca are sens sa se faca chitanta pe numele firmei.
Interesati-va daca firma plateste pana la urma analizele. si cum sa procedati sa va recuperati banii.