As dori si eu niste sfaturi despre cum sa procedez in legatura cu situatia urmatoare:
Am aflat luna aceasta (August 2017) de o amenda de 100 lei din Aprilie 2016 emisa pe numele meu de Politia Locala Sector 6 pentru "aruncat coji de seminte pe jos" in Drumul Taberei. Am obtinut o copie a procesului verbal de la primarie, sectia de taxe si impozite. Aceasta amenda nu imi apartine deoarece:
1) Eram la munca in Regie la data si ora intocmirii PV-ului. Posed adeverinta care poate dovedi asta
2) Semnatura este falsa. Pot dovedi ca nu am folosit semnatura respectiva in nici un act al meu
Mentionez ca nu mi-a fost comunicat in nici un fel (probabil fiindca a fost semnata primirea pe loc).
As dori sa stiu:
1) Cum pot scapa de amenda desi au trecut de mult cele 15 zile de contestare?
2) Poate aceasta situatie forma subiectul unui litigiu fata de Politia Locala (deoarece este probabil imposibil sa mai fie identificata persoana 'cu semintele'? Nu mi se pare corect sa fiu nevoit sa pierd din timpul personal si probabil niste bani pentru contestarea amenzii (sau plata ei).
Conf.art.31(1) OG nr.2/2001"Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acesteia."Plangerea se depune la judecatoria in carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.Plangerea este singura cale de atac legala.