Buna ziua. Ce se poate face daca in umra decesului soacrei mele cei 3 din cei 4 frati nu vor sa faca succesiune ?
Sotul ar vrea sa isi ia partea din casa ( sunt multe datorii la acel imobil ) dar fratii lui nu vor sa faca succesiunea . ( unul fiind cu probleme de handicap fiind in tutela sorei lor) . 2 dintre ei locuiesc de ceva ani in Spania ( cea cu handicap de anul trecut cand a fost luata de sora lor in tutela) Mutatia din buletin a 2 dintre ei este tot in acel apartament,al 3-lea nu stim unde......Ce se poate face in aceasta situatie ?
Buna ziua,
Nu exista ca ”nu vor” .
Este suficient ca unui dintre mostenitori sa doreasca dezbaterea succesiunii.
Mergeti la un birou notarial si depuneti cererea de deschidere a succesiunii. Daca ceilalti frati continua sa refuze sa se prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii, atunci va trebui dezbatuta succesiunea pe calea unei actiuni in instanta. La judecatorie, vor nu vor, succesiunea tot se va dezbate... indiferent daca acestia vin sau nu la proces.
Daca niciunul nu vrea sa i se atribuie apartamentul si sa plateasca celorlalti sumele stabilite, urmeaza sa fie vandut la licitatie. Suma fiind impartita intre mostenitori potrivit cotei fiecaruia
Intrebare mostenire
dynor
Problema mea este urmatoarea:
Socrul meu avea o sora.
Sora casatorita detinea un apartament.
Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei.
Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)