avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj!

Am incheiat un cim pe perioada determinata de 2 luni de zile cu o firma,aceste 2 luni fiind-umi necesare sa fac minimul de 12 luni sa intru in somaj!Angajatorul mi a platit contributia la somaj de 0.5%!Pb este ca nu a mai platit celelate cote la sanatate,pensii,mie fiind nevoie sa plateasca numai la somaj!Este posibil sa ia o amenda ca nu a platit celelalte cote,deoarece angajatorul are firma de putin timp si e cam temator,ma angajat 2 luni numai sa ma ajute pe mine sa intru in somaj...ce risca angajatorul ca nu plateste cotele pe cele 2 luni ?
Cu stima Icca Maria!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 1 Octombrie 2009
1. Legea prevede sanctiuni pentru retinerea si nevirarea contributiilor legale.
2. Dar pana acum nu am vazut angajator sanctionat pentru asta.
3. Institutiile care nu au primit banii (Casa de Pensii si Casa de Sanatate) au obligatia legala sa urmareasca pe rai platnici pana la achitarea sumelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote somaj! camelia21 camelia21 Buna ziua! Ca sa poti intra in somaj ce cote trebuie platite de angajat si angajator la stat?Sanatatatea(cas) si somajul?sau toate cotele(cass,fond ... (vezi toată discuția)
Contributia cas Andreea Calin Andreea Calin Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca stiti care este contributia pentru CAS pe care trebuie sa o plateasca o persoana fizica.De asemenea, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Somaj otto2007 otto2007 buna seara, firma la care lucrez isi restrange activitatea si desfiinteaza punctul de lucru unde lucrez. as dori sa intru in somaj daca patronul nu mai are ... (vezi toată discuția)