avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinere documente de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinere documente de identitate

Un parinte are dreptul sa retina cerificatul de nastere si buletinul copilului sau in varsta de 17 ani,minor?
Si daca nu are voie ce masuri se pot lua impotriva parintelui.Mentionez ca parintele( mama) retine doc respective pt a beneficia de alocatia de stat si pensia de urmas pe care le foloseste in scopul ei strict personal.

Mentionez si faptul ca mama a vandut fetita la un barbat ,si in prezent eate la bunica sa.Fetita ar avea nevoie de documente pt a-si scoate alocatia de stat,insa mama refuza sa i le inapoieze..Ce masuri se pot lua asupra mamei si in favoarea fetitei?

Ar fi valabila plangerea prealabila depusa de fetita de 17 ani impotriva mamei pt asi recupera documentele,buletinul si certificatul pt a-si putea scoate alocatia?
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:44, 1 Octombrie 2009
[ link extern ]
Legea prevede foarte clar cazurile in care cartea de identitate poate fi retinuta!
In orice alta situatie cartea de identitate trebuie sa stea la titular!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste custodia fetitei mama care nu are domiciliu sau tatal abuziv si fost detinut? Drosu Madalina Drosu Madalina Mama minora 17 ani,tatal 25 acuma mama are 18,iar tatal 26 si fetita 11 luni! Tatal ameninta ca ii va lua fetita mamei deoarece mama nu are domiciliu ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot reinnoi cartea de identitate PP9728BA PP9728BA Buna ziua! Am o fetita de 10 luni , fetita sta cu mama ei si cu parintii mamei ei. Suntem despartiti. Mie imi expira buletinul in luna Octombrie dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Acord plecare strainatate tata pentru copil viomag viomag buna ziua. sunt tatal unei fetite de 4 ani, am drept de vizita prin hotarare judecatoreasca( copil din afara casatoriei), merg des la fetita mea iar mama ... (vezi toată discuția)