avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, am si eu o mare nelamurire, prietenul meu a avut o partenera in urma cu 5ani, despartirea lor a fost din cauza ca fata se droga. Au o fetita impreuna din cate spune ea, el nu este sigur ca este copilul lui. Dupa nasterea copilului au mai fost impreuna cam 1an. Mentionez ca in timpul sarcini fata se droga. Acum ea cere pensie alimenatara. Este posibil asa ceva? Nu are nici un act de-al fetitei pe numele lui. Il poate da in judecata? Cum credeti ca ar trebui procedat?
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
Privat.2017, utilizator
Nu a recunoscut fetița la naștere? Nu este trecut la rubrica «tata» în certificatul de naștere?
`
Dacă nu figurează niciunde ca tată legitim, îl va chema în judecată pentru stabilirea filiației.
Dacă nu va recunoaște copilul de buna voie, va fi obligat să efectueze testul ADN.
Dacă se va dovedi ca e copilul lui, va plăti cheltuieli de judecată foarte mari, deoarece numai testul ADN costă vreo 3000-3300 lei, la care se adaugă onorariul avocatului mamei copilului.
`
După care va fi obligat să plătească și pensie de întreținere până la majoratul fetiței, posibil până la 26 de ani dacă va continua și studiile universitare și postuniversitare.
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
Dapix, utilizator
Nu a vrut fata sa fie trecut pe nici un act deoarece se droga, si nu vroia sa piarda copilul, dupa ce fetita avea cateva luni a aflat va mama copilullui se drogheaza si ca la inselat cu altii pt droguri in timpul sarcinici si inainte si dupa. Din aceasta cauza el nu vrea sa recunoasca. Acuma dupa 5ani cere dreptul (bani) ca pe fetita nu ia dat dreptul sa o vada doar bani cere. Ce este de facut? El dupa atata timp nu are nici un sentiment pt copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Ruxandra2329 Ruxandra2329 Buna seara, Sunt mama a unei fetite de 5 ani si jumatate. Nu am fost casatorita si m-am despartit de tatal fetei in perioada cand eram insarcinata. In timpul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii mimicatalina mimicatalina am o fetita cu un cetatean strain ., nu o cunoaste nu stie de existenta ei., am avut cu cetateanul strain o relatie de 7 luni ., cum pot proceda sa il oblig ... (vezi toată discuția)