avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECLAMATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECLAMATIE

Buna. in urma cu cateva zile, datorita faptului ca vecinul meu tot canta dimineata [fredona] melodii, de fiecare data cand trecea prin dreptul geamului camerei mele, am reactionat verbal [asta doar dupa ce am incercat de cateva ori sa bat un apropo mai frumos]...acesta mi-a facut reclamatie la politie pentru jignire. politistul care s-a prezentat la mine acasa, vazand ca nu prea am intentia sa declar ca nu se va mai repeta, ci doar aceea de a recunoaste ca l-am jignit pe vecinul, a spus ``pai trebuie, ca daca nu, iti dau amenda, 1000 lei``. sub aceasta presiune am declarat si ca nu se va mai repeta.
Nu prea sunt de acord cu asta,practic, politia nu a facut decat sa i puna ``o arma`` in mana vecinului, de care acesta ca profita mereu. Eu nu sunt de piatra si daca el ma provoaca de mai multe ori [mai ales in mod constient pentru a se aunge la politie], e normal sa reactionez.
Va rog sa imi spuneti, daca legea imi da dreptul de a citi reclamatia adusa mie de catre acesta [sa stiu exact ce a declarat, nu doar povestea scurta spusa de politits, aceea ca ``l-ai jingit``]
Si ce m-a sfatuiti sa fac, tiand cont ca suntem doua familii in curte si nu ne intelegem bine de mult timp, iar de ceva timp avem impresia ca tot ce fac ei sunt doar mici actiuni ale unui plan indelungat de a ne face sa plecam de buna voie din curte,nu de putine ori, aducand vorba ca la o adica, ar fi interesati sa cumpere casa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut31sb , utilizator 18:35, 23 August 2017
Nu trebuia sa platiti amenda,nu exista infractiunea de "jignire"si nici o astfel de contraventie,tebuia sa vedeti care este temeiul juridic al amenzii.
Nu inteleg exact care este temeiul juridic al amenzii. Si nici de ce anume ati devenit critic muzical de cate ori omul trecea pe acolo. Nu cunosc nici cat de tare canta sau de ce anume l-ati jignit. Sau de ce trecea omul pe acolo.
Oricum ar fi, nu are nicio legatura declaratia aceea din PV cu realitatea. Parerea mea e ca ar ajuta sa nu va incapatanati sa admiteti ca nu ar trebui sa se mai intample pentru ca, si daca nu declarati, oricum ar trebui sa nu se mai intample pentru linistea dv. mintala.
Independent de declaratia dv., a doua abatere tot efectul ala il are, Promisiunea dv. nu ajuta la ceva.
Nu aveti dreptul de a vedea declaratia, daca acesta o fi dat vreo declaratie.
Nu inteleg exact cum va provoaca vecinul, poate ati fi putut declara si asta. Si eu cant prost, mai fac si glume proaste, colegii inca nu m-au reclamat la politie. Imi pare ca e ceva mai mult in situatia dv.
Va multumesc ambilor pentru raspunsuri! Nu sunt critic muzical :) Doar ca dimineata si seara dupa 11, ar fi frumos sa fie liniste,s-au ar putea canta cu un sonor mai mic. Sora mea lucreaza, are nevoie de odihna. Oricum asta e doar una din probleme cu care ne confruntam, din partea unuia dintre vecin, ca mai sunt si ceilalti. E o situatie la mine pe strada, in care una dintre familii a recurs la otravirea cainelui celeilalte, printre altele .... iar cu aceasta obtinand ce au vrut, plecarea acelei familii din curte. E trist, dar se intampla. Din partea mea as vrea sa fie pace intre familia measi vecinii mei, dar se pare ca de fiecare data cand am incercat, acestia dadeau dovada ca in fata iti sunt prieteni si pe la spate dusmani. Atat de mult am vrut sa fie pace, incat si eu si fratele meu nu am apelat la violenta atunci cand altul din vecini i-a pus mana in gat tatalui meu.... si acum regretam amundoi, ca parca asa le-am lasat de gandit ca pot face ce vor, nu le face nimeni nimic.

O sa incerc sa mai trec cu vederea, mult timp, dar uneori am o limita. Azi am fost la politie, am vorbit cu alt politist si acela in cele din urma mi-a cerut numele celuilalt [a celui care a fost la mine acasa].

O seara placuta va doresc!
Nu am platit amenda! M-i sa spus doar ca daca nu dau declaratie ca nu se va mai repeta, primesc 1000 Ron amenda. Suspecta treaba stiu, Dar astazi am fost la politie, am purtat o discutie cu altcineva de acolo, care sincer sa spun poate pare mai calificat si mai civilizat in meseria pe care o face, datoria vechimii la locul de munca.
Acum, dupa discutia cu el si raspunsurile primite aici pe site... s-au mai linistit apele.
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Locuim langa două familii de vecini care țin frecvent petreceri ... Damascena Damascena Locuim langa două familii de vecini care țin frecvent petreceri gălăgioase, când la unu cand la altul cu o boxă cat o mașină de spălat și cântă la ... (vezi toată discuția)
O soprana imi canta mereu in ap teoden teoden buna ziua!Mi-am cumparat un ap acum 2 ani la et 1,deasupra o domnisoara este studenta la muzica, pe scurt canta atat la pian cat si din voce dupa amiaza cand ... (vezi toată discuția)