Buna ziua,
Am cumpărat un apartament prin prima casa am semnat contractul de vânzare bani au fost virati către fostul proprietar de către banca dar in lei proprietarul a vrut in euro dar nu scrie in contract asta. A schimbat bani la cel mai mare curs si acum nu vrea sa semneze dovada la notar ca a primit bani pe motiv ca nu a primit cei 41.000 euro valoarea apartamentului. Ma afectează cu ceva pe mine ca si cumpărător?
Fostul proprietar mai îmi cere inca 570 de euro , dar daca scoteam bani la licitație venea mai puțin, nu aveam nimic impotriva , dar el a schimbat la un curs foarte mare.
Recent am finalizat o vanzare.Notarul face actele pt vanzator si cumparator, fiecare le citeste si le semneaza .Suma poate fi in lei , euro sau se poate specifica si in euro platiti in lei la curs bnr sau alt curs convenit de cei in cauza. Actele raman la notar Apoi se merge la banca si cumparatorul pune in contul vanzatorului suma din contract, vanzatorul primeste un extras de cont unde vede suma ce a primit-o , apoi merge la notar se face dovada depunerii banilor dupa care primeste fiecare actele corespunzatoare .Daca nu se face dovada depunerii banilor in 3 zile contractul v-c se anuleaza In mod normal tranzactiile se fac la curs bnr din ziua respectiva dar se pot intelege si altfel.