avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTREBARE CATRE ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTREBARE CATRE ITM

DE CE CAND PLECI IN CONCEDIU DIN SALARIUL MINIM PE ECONOMIE TI SE RETINE 200 LEI PENTRU BONIRILE DE MASA PE CARE IN SCHIMB TU NU LE PRIMESTI IN CURSUL ANULUI NICIODATE ,PRIMESTI DOAR 1060 LEI LUNAR PENTRU 260 ORE SI NU TI SE PLATESTE NICI UN SPOR DE NOAPTE NICI DE VECHIME DESI LUCREZI 24 ORE ???????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:22, 23 August 2017
1. Contravaloarea tichetelor de masa sunt suportate integral de catre angajator.

2. Conform normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 142/1998, nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariații se află în concediu de odihnă. Astfel, pentru perioada de CO nu se acorda tichete de masa.

3. Sporurile pe care le puteti primi trebuie sa fie mentionate in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului., exceptie facand cele prevazute de lege.

4. Puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical Rhino7282@yahoo.com Rhino7282@yahoo.com In perioada 09.01-13.01.2017 am fost in concediu medical, dar in 10.01-11.01 eram libera pe program, urmand in weekend 14.01-15.01 sa lucrez.In perioada ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa, valoare retinuta din salariu sunshine68 sunshine68 este legal sa mi se opreasca din salariu cuantumul tichetelor de masa si totodata sa se cumuleze cu salariul pentru impozitare? si inca o ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa adi71stefan adi71stefan este legal sau corect sa opresti contravaloarea bonurilor de masa din venitul net realizat de catre salariat ? este prima data cand mi se intampla asa ... (vezi toată discuția)