avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz la plata BRD
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz la plata BRD

Este posibil ca un refuz la plata catre BRD,sa dureze 120 de zile?Am card de salariu la BRD,dar am vrut sa scot de la Raiffeisen si nu mi s-a eliberat suma ceruta.Sistemul s-a restartat si am stat langa bancomat pana iar s-a repornit,in timp ce vorbeam cu un operator la brd.Mi s-a confirmat ca banii s-au intors in cont si trebuie sa fac refuz la plata,care dureaza 120 de zile.Din data de 17.08.am sunat de mai multe ori dar mi s-a spus ca cererea de refuz la plata nici nu s-a inaintat si trebuie sa astept 120 zile cum e legal.Am cardul de salariu fiind salariat dar si elev.Pentru suma de 200 lei,care am vrut sa-i retrag,trebuie sa astept 120 de zile?Brd ma trimite la Raiffeisen si invers,doar BRD-ul trebuie sa rezolve ca la ei am cardul.A mai patit si sora mea la alta banca dar a doua zi s-a rezolvat.Mergi pe timpul vacantei sa iti faci un ban si banca te tine 4 luni ptr o suma de 200 lei,ca nu sunt in stare sa rezolve,Dar nici macar operatorii nu stiu sa iti dea detalii doar ca ai de asteptat.Nu stiu daca rezolv ceva la ANPC,sau ar trebui "urgentat"cum a patit sora mea.Dar la BRD nu exista asa ceva.Atatia minori sunt care lucreaza,ca nu se descurca doar cu ajutorul parintilor si bancile isi bat joc.Am sa sun la ei pana se satura de mine,dar degeaba ca nici nu stiu unii operatori sa vorbeasca.
Cel mai recent răspuns: sylverstar , utilizator 14:40, 25 August 2017
Cele 120 de zile reprezinta perioada maximala in care se rezolva refuzurile de plata. Perioada de 120 de zile nu este proprie BRD, ea este standard la nivelul sistemului bancar si deriva din procedurile organizatiilor internationale de carduri (Visa, respectiv MasterCard). In realitate, aceste refuzuri la plata generate de situatii precum cea descrisa de tine (ATM care nu elibereaza numerar) se rezolva mult mai repede, insa nu pe loc. Un termen realist ar fi 7-10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii ilegale aparute pe cardul meu de debit...si nu e card romanesc Cristina_Dima Cristina_Dima Buna nici nu mai stiu de pe unde sa o apuc si am decis sa apelez la cineva care sigur ma poate ajuta. am discutat si cu avocatul meu dar mi-as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o problema în legătură cu banca raiffeisen ... Rutica Rutica Bună seara, Am o problema în legătură cu Banca Raiffeisen și va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez. Mai exact în cursul zilei de 16.12.2021 am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca mireair mireair Buna ziua Am o nelamurire legata de o problema recenta cu o banca din Bucuresti si orice sfat este binevenit. Pe scurt - am incercat sa extrag bani de la ... (vezi toată discuția)