Poate sa-mi spuna cineva daca noua Lege unica de salarizare interzice cumulul de doua functii la stat? Daca da, care este prevederea exacta? Va multumesc...
L E G E C A D R U privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
Art.26. – (1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante pot fi
ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat prin concurs sau examen, cu
respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la
ocuparea posturilor vacante.
(2) Posturile vacante şi temporar vacante din unităţile sanitare publice, din unităţile de asistenţă socială şi medico-socială, de cultură şi învăţământ, care nu au putut fi
ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi
unitate.
Art.27. – Angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii
unităţii la care persoana în cauză are funcţia de bază, dacă o parte din programul
funcţiei cumulate se suprapune celui de la funcţia în care este încadrat; în acest caz, se va asigura decalarea programului respectiv.
Mltumesc. Am citit si eu aceste articole din Legea unica, dar nu mi se pare o interdictie expresa, in sensul ca nu se interzice foarte clar cumulul de functii. In plus, nu se expliciteaza nicidecum ce inseamna cazuri exceptionale.
Pai un exemplu de caz exceptional este situatia adanc gandita din prezent in care sunt blocate posturile si nu se poate angaja personalul necesar pentru functionarea institutiei#-o
Urgent
stelianarotaru
In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice.
Se poate ca un ... (vezi toată discuția)