Buna ziua
Sotul meu a divortat de mine in anul 2009,iar in 2011 a refacut actul de casatorie,dar nu s-a intors la familie,continuand sa locuiasca cu cealalta femeie din 2009. Din cate am mai citit pe net acest lucru se numeste de fapt "abandon familial". Doresc sa stiu ce drepturi am la un eventual divort depus de data aceasta de mine. Ma refer la o casa in constructie inceputa din 2008 in jud.Arges pe un teren ce vine din partea familiei mele dar printr-un act de intretinere pe care figuram amandoi(nu ma gandeam pe atunci ca o sa ajungem la despartire)si la apartamentul dn Bucuresti,ap.ce a fost de stat si apoi l-am cumparat impreuna prin serviciul lui,eu fiind casnica.
Buna ziua,
1. Divortul e divort si va fi ca prima oara. nu inteleg de ce v-ati recasatorit daca ...
2. Abandonul de familie este o infractiune si nu are legatura cu situatia dumneavoastra.
3. cu privire la casa inceputa in 2008:
- terenul este al dumneavoastra daca puteti dovedi ca a fost o donatie.
- pentru casa in siner se va imparti 1/2 cu 1/2 dar doar pentru ce s-a construit in perioada casatoriei. restul revine celui care a construit.
4. cu privire la apartament, se va imparti 1/2 la 1/2 avand in vedewre ca este bun dobandit in timpul casatoriei.
Luati legatura cu un avocat pentru partaj situatia fiind destul de incurcata.