Buna! Am o garsoniera unde se face reabilitare termica prin fonduri europene, garsoniera este pe persoana fizica dar se desfasoara activitate comerciala. Datorita faptului ca se desfasoara activitate comerciala , presedintele asociatiei mi-a spus ca trebuie sa platesc 16000 de lei in loc de 2000 de lei cum platesc ceilalti locatari si ca trebuie sa semnez.Eu pot sa ies singur din asociatie si care ar fi procedura? Va multumesc mult!
ceau
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
NU se poate iesi din asociatie. Puteti iesi din asociatie numai cand asociatia nu mai exista. Daca se darama blocul iesiti din asociatie. trebuie sa lamuriti de ce vi se cer mai multi bani.
daca se desfasoara activitati comerciale atunci nu puteti beneficia de acele fonduri in intregime. Nu este problema presedintelui ci asa suna reglementarile legale. Am mai intalnit astfel de situatii si s-au platit acele sume nesubventionate.
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate iesi din asociatie,dar nu va ajuta cu nimic aspectul ca renunutati la calitatea de membru proprietar in imobil
Calitatea de membru proprietar obtinuta in urma cererii de aderare la asociatia de proprietari va acorda drepturi si obligatii
Renunutarea la calitatea de membru proprietar va obliga la aceleasi obligatii dar aveti mai putine drepturi in asociatie,nu mai aveti drept de vot in adunarea generala
Fiind vorba despre modernizare energetica la partea comuna imobil de locuit in comun,
impunerea lucrarii nu mai este conditionata de acceptul sau semnatura dv
Pentru a indeparta situatii neplacue de genul actionarii in instanta,este de preferat sa achitati din proprie initiativa suma repartizata
In caz ca va asumati responsabilitatea sa nu achitati suma repartizata,automat va asumati si riscul sa fiti actionat in instanta-ocazie cu care exista posibilitatea ca prin hotararea instantei sa fiti obligat sa achitati suma ,suplimentar si cheltuieli de judecata
Daca staruiti sa nu achitati suma dispusa de instanta,asociatia poate continua procedura de recuperare debit ,poate apela la executor judecatoresc ,care la randul sau poate demara acte si actiuni pentru executare silita bunuri in evidenta dv,ocazie cu care suplimentar veti fi obligat sa mai achitati si cheltuieli cu executarea