avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inștiințare dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inștiințare dosar penal

Am primit o instintare care spune asa ..In conformitate cu prevederile art 260 261 din codul de procedura penala va instiintam ca la date de ... am procedat la afisarea prezentei nefiind indeplinite condiile de inmanare a actelor de procedura in cauza ce formeaza obiectul lucrarii dosarului cu nr ... al parchetului de langa tribunalul (orasul in care locuiesc ) Va comunicam ca sunteti in drept sa a prezentati dupa 3 zile de la afisarea prezentei dar nu mai mult de 7 zile pentru inmanarea actelor de procedura la sediul parchetului de langa tribunalul...NU STIU CE SA FAC NU AM FACUT NICIODATA ILEGALITATII . acum 2 luni am avut o divergeta cu cineva ma lovit si am chemat politia dar la politie am semnat ca nu vrea sa se urmareasca penal. si a spus ca nu voi mai fi chemat . este ceva grav ? am fost dat in tribunal oare de cineva sau la ce as putea sa ma astept ?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la parchet cu acea adresa si ridicati actele de procedura. O sa intelegeti din ele despre ce e vorba
dar oare e ceva grav ? ca nu scrie nici calitatea in care sunt chemat si nimic ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa fie vorba de ordonanta de clasare, mergeti la sediul Parchetului sa vedeti, este singura solutie, daca nu va prezentati in termenul indicat actele de procedura se considera comunicate si posibil sa iesiti din termenul in care sa puteti contesta ordonanta de clasarea, in conditiile in care considerati ca nu este legala.
Multumesc mult.
Daca la politie nu am depus plangere este posibl sa il fi dat statul in judecata pentru ca am inteles ca eu sunt persoana vatamata . este posibil sa ma cheme in instanta chiar daca eu am spus ca nu vreau sa il urmareasca penal?
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu, din cate am inteles de la dvs este vorba de o infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionata de introducerea unei plangeri prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de la parchet rapid2121 rapid2121 Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri si pe mine. Am primit azi o instiintare pe numele meu, pusa in usa pt ca eram la ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchet qazxsw123 qazxsw123 Buna ziua, Am primit urmatoarea instiintare in posta de la parchet : Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va ... (vezi toată discuția)
Instiintare unPompier unPompier Buna ziua . Am o intrebare daca se poate . Am primit astazi o instintare .. stie cineva ce inseamna ??? In conformitate cu art 260 din legea 135 - 2010 ... (vezi toată discuția)