avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua. Un sfat as vrea daca se poate. Sunt noua angajata de o luna si ieri am primit un apel de la managerul zonal. Ce s-a intamplat? In dimineata zilei de ieri a fost setata o sedinta cu angajatii anuntata pe whatsapp. Eu nu folosesc aceasta aplicatie dar am fost informata verbal de alti colegi. Din pacate ora si ziua ptr sedinta nu pica bine ptr mine ptr ca aveam altele programate, fiind din timpul meu liber,deci nu aveam cum sa ma prezint.Dar am cautat nr de tel al managerului de zona sa o informez de absenta mea. Ulterior am uitat sa o sun fiind ocupata cu altele, am primit apel de la dansa in dupa amiaza aceleasi zile. Discutia a fost taioasa si mi-a adus jigniri spunand ca imi va desface contractul de munca.Apoi mi-a cerut sa ne gasim imediat sa putem sta de vorba dar i-am spus ca sunt plecata cu alte interese fiind in timpul meu liber,ziua de ieri find zi libera in programul meu. Cand a auzit asta s-a enervat si mai mult spunandu-mi ca e dovada de lipsa interes a locului de munca si nu are chef sa munceasca cu oameni ca mine plus ca nu accept sa fac part din grupul de whatsapp creat de dansa. Ulterior dupa aprox. o ora am incercat sa o sun in ideea de a ne intalni sacrificand din timpul meu si a refuzat sa imi raspunda, ba mai mult imi deschidea apelurile si le inchidea imediat fara a vorbi. va rog sa ma indrumati, ce as putea sa fac in cazul asta? Unde scrie ca sunt obligata sa am whatsapp ptr a nu mi se desface contractul de munca? Cine ii da ei dreptul sa ma jigneasca la modul asta ?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
swarowski, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 25 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosirea acelei aplicatii nu este obligatorie pentru salariati.

1. Art.39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
e) dreptul la demnitate in munca;
....

Constituie încălcare a demnităţii în muncă orice comportament al angajatorului abuziv, maliţios, insultător faţă de salariat, orice comportament guvernat de scopul de a intimida salariatul, şi criticile nejustificate la adresa salariatului, cu atât mai mult cu cât aceste critici au loc în faţa tuturor colegilor, fără a se da dreptul la replică, făcute cu scopul de a umili salariatul reprezintă o încălcare a acestui drept. Distrugerea fizică a lucrării salariatului, în faţa tuturor colegilor, menţinerea aceluiaşi salariu al unui angajat cu studii superioare cu cel al unui angajat cu studii medii, cu intenţia vădită de a pune salariatul cu studii superioare într-o situaţie de inferioritate reprezintă o încălcare a demnităţii umane.
[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm Alex 57 Alex 57 Pot face plangere la itm prentru ca seful tipa la mine si ma jigneste? Pentru ca mi-a taiat din salariu fara justificare? (vezi toată discuția)
Abuzuri fãcute de șeful superior cristofer cristofer Lucrez ca maistru mecanic la o intreprindere privata foarte mare și atât eu cât și alți colegi maiștri și ingineri avem o problemă ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac lichidare la zi daca lucrez la 4 ore? si cum se face lichidarea la zi? crisss93 crisss93 buna seara Lucrez intr-un pub si la inceput am fost angajat cu 8 ore dar steam de la ora 8 pana la 12 noaptea dupa care nu mai merge ... (vezi toată discuția)