avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cere dreptul de mostenitor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cere dreptul de mostenitor ?

Buna, bunicul si bunica au decedat in urma cu aprox 4 ani. Tatal nostru copilul bunici si bunicului mai are o sora .Tatal nostru a decedat si el , iar noi suntem 3 frati.Am inteles ca matusa adica sora tatalui are 1/2 din tot si noi cei 3 frati cealalta jumatate. Problema este , ce trebui sa fac eu si ce pasi ar fi ca sa ma pot alege cu ceva din tot? Matusa noastra nu vrea deocamdata sa faca succesiune sau sa impartim. Este vreo sansa ca eu sa ma pot alege cu ceva din aceasta mostenite daca ceilalti nu vor ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:50, 25 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea este deschisa prin moarte.

Va puteti adresa instantei de judecata,in vederea dezbaterii succesorale si impartelii,oricand.
Multumesc pt raspuns. Iar instanta ii obliga pe toti sa se faca succesiunea si eu sa imi capat dreptul? Cam la ce costuri aproximitav sar estima (+- 30 %) ? si inparteala bunurilor va decide instanta cum se face? ( o gradina de apx 600mp si o casa plus curte ),

Ioana Stoica a scris:

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Va puteti adresa instantei de judecata,in vederea dezbaterii succesorale si impartelii,oricand.

În instanță se dezbat succesiunile și se face partajul. Ficare va avea cate un lot format din bunurile x, y, z sau dintr-o suma de bani (sulta).
Pentru început contactați un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune elena van geneijgen elena van geneijgen buna ziua! eu sunt elena . am o intrebare despre succesiunea dupa tatal meu. suntem trei frati, mama si baiatul fratelui meu decedat. cel din urma a ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Succesiune intarziata Mama tatalui meu cu fratele ei n-au facut succesiune dupa parinti, toti sunt acum decedati, inclusiv tata. Daca am actele doveditoare ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)