avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina neinmatriculata parcata pe domeniul public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina neinmatriculata parcata pe domeniul public

Am lovit in parcare o masina care este de vreo doua saptamini acolo, neinmatriculata.
Cetatean bun, am lasat in geam numarul de telefon sa ma sune proprietarul.
Doua saptamani nu l-am vazut, astazi insa a aparut (parcarea de care vorbesc e la 200m de sediul RAR).
Ideea este urmatoarea, nu vrea asigurarea pe motiv ca nu poate astepta dupa reparatia pe baza asigurarii pe motiv ca pleaca din tara.
Ce pot face eu din punct de vedere legal?
Atata timp cat am asigurare nu vreau sa ii dau bani asa cum pretinde el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa anuntati accidentul la unitatea de politie competenta in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, pentru întocmirea documentelor de constatare.
Neprezentarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Problema nu este ca nu as fi anuntat politia, problema este ca a aparut proprietarul masinii si nu vrea asigurarea sa isi faca masina (presupun ca nefiind inmatriculata nu are ce sa faca cu asigurarea mea si mai presupun ca nici nu o va inmatricula prea curand, dorind doar sa scoata niste bani de la mine)
Intrebarea mea este ma pot lega cumva de faptul ca masina stationeaza neinmatriculata pe domeniul public?

Trebuia sa anuntati accidentul la unitatea de politie competenta in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, pentru întocmirea documentelor de constatare.
Neprezentarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
niconn, utilizator
Cred ca nu ati inteles, tocmai asta este problema, daca nu va intelegeti amiabil, trebuie sa mergeti la politie.
O sa fie problema daca merge la politie si reclama accidentul sau o sa fie problema cand o sa mergeti dvs si o sa spuneti ca ati facut accidentul acum 2 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie faptuitor mrsstoian mrsstoian buna ziua acum un an si ceva am avut un accident cu o masina cu numere de Anglia chiar atunci intram in Romania, la Bv am avut un accident cu o tipa , problema ... (vezi toată discuția)
Accident fara rca valabil leorot leorot buna ziua, am patit o boacana si am nevoie de ajutor pentru a iesi cat mai putin sifonat din ea. am o masina cumparata in 2012 , pe care nu am inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare giovanni2032 giovanni2032 Buna ziua. A m si eu o problema, acum o luna am acrosat un autoturism in parcare producandui daune minore : spoiler, sghiriat, aripa un colt mic vreo 2 ... (vezi toată discuția)