am si eu o intrebare legata de plata telefonului de firma :((
ni se cere de la contabilitate sa ne platim contravaloarea facturilor telefoanelor de firma (tuturor angajatilor) fara sa ni se dea nimic la mana pentru asta. :(
doresc sa aflu daca aceasta procedura este legala si in temeiul carei legi(ordonante)
eu vroiam sa stiu doar daca este legal.
o dicutie despre acest aspect nu isi va avea rezolvare. raspunsul va fi simplu: vrei telefon il platesti, nu vrei telefon, il predai.
De ce nu-l predati?
Stiu ca este un instrument absolut indispensabil desfasurarii muncii.
Eu l-as preda pe proces-verbal in care as specifica ca datorita obligarii de catre angajator sa platesc abonamentul acelui telefon de serviciu fara a mi se pune la dispozitie o chitanta care sa dovedeasca plata, predau telefonul.
Incepand din data de .... voi raspund ela nr de telefon......... fara a mai avea obligatia de a suna clientii intrucat este vorba de telefonul personal.
Daca acceptati sa platiti factura, fara chitanta, practic ei au toate avantajele si dvs toate cheltuielile.
Mai bine solicitati trecerea abonamentului pe numele dvs sau faceti alt abonament.
Daca e sa fie pe banii dvs, sa fie si pe numele dvs.
Si eu as preda telefonul .
Nu vad nici un motiv pentru care sa platiti un telefon al societatii cand puteti utiliza telefonul personal pe care oricum il platiti si in plus aveti avantajul de a nu raspunde sefului cand suna la ore nepotrivite sau cand suna pur si simplu. Fiind un telefon personal pot alege in functie de directia vantului si a planetei Venus daca vorbesc sau nu in interesul socieatii.
In plus din doua in doua zile as face un referat din care sa rezulte ca din lipsa posibilitatii de a contacta un client s-a intarzia o livrare sau o alta sarcina de servici.