avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua!
Va rog foarte mult sa imi dati mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie.
Vreau sa vand un apartament; a venit o familie de tineri si au fost interesati , dar mi-au spus ca vor face credit ipotecar pentru ca au doar jumatate din suma.
Cum trebuie sa procedez eu in aceasta situatie? Se va incheia contractul de vanzare cu o parte din pret , urmand ca cealalta suma sa o primesc de la banca ?
La incheierea contractului va fi prezent si un reprezentant al bancii?
In contract se va stipula vreo clauza cum ca eu nu voi parasi locuinta pana ce imi va fi achitata suma ramasa?
In concluzie...este riscant sa vinzi in aceste conditii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eeeee , utilizator 12:10, 4 Octombrie 2009
Nu, contractul va fi semnat anterior, pentru ca acela care cumpără să devină astfel proprietar şi să poată garanta creditul cu ipoteca asupra bunului cumpărat.
Oriciin astfel de situatii se incheie mai intai un antecontract de vanzare-cumparare
gabescu a scris:

Nu trebuie sa fiti ingrijorat , intrucat la data semnarii CV veti primi intreaga suma de bani cu titlu de pret.
Cumparatorii va vor decshide un cont in care va vor depune suma de bani pe care o detin iar restu vor fi virati de catre banca respectiva, iar d-voastra veti ridica suma din cont cand toate formalitatile vor fi incheiate(semanat si autentificat CV si incheiat contractul de ipoteca in favoarea bancii).
Deci nu se risca absolut nimic.

nu...in majoritatea cazurilor, contractul se incheie in ziua x iar suma de bani care reprezinta pretul vanzarii, va intra in contul dvs in 3-7 zile.
puteti grabi transferul, daca va faceti cont la aceeasi banca cu vanzatorul dar si asa, dupa semnare mai sunt verificate unele din acte, la banca si apoi va transfera banii.
Pentru linistea dvs puteti sa intrebati si la banca care este modalitatea lor de a vira banii in cont....si cat timp dureaza operatiunile.
Va multumesc pentru raspunsuri .
Oricum ...si notarul va avea rolul de a ma informa cu privire la toate actele si procedura ce urmeaza . Sunt putin speriata ...se intampla tot felul de "minunatii" in ziua de azi.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)