avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua!
Va rog foarte mult sa imi dati mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie.
Vreau sa vand un apartament; a venit o familie de tineri si au fost interesati , dar mi-au spus ca vor face credit ipotecar pentru ca au doar jumatate din suma.
Cum trebuie sa procedez eu in aceasta situatie? Se va incheia contractul de vanzare cu o parte din pret , urmand ca cealalta suma sa o primesc de la banca ?
La incheierea contractului va fi prezent si un reprezentant al bancii?
In contract se va stipula vreo clauza cum ca eu nu voi parasi locuinta pana ce imi va fi achitata suma ramasa?
In concluzie...este riscant sa vinzi in aceste conditii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eeeee , utilizator 12:10, 4 Octombrie 2009
Eugenia Constantin a scris:

Oriciin astfel de situatii se incheie mai intai un antecontract de vanzare-cumparare

Corect. Dar nu pentru că ar fi o cerinţă a legii, ci pentru că băncile nu creditează decît pe baza unui dosar, dosar care trebuie să cuprindă, în mod firesc, actul care leagă părţile, adică antecontractul.
Buna ziua!
Vreau sa va intreb cum este cu impozitul pe tranzactie . Cine plateste acest impozit ....eu fiind vanzatorul imobilului....; cand se achita el ...este separat de actele de vanzare?
Multumesc!
Nu prea ma pricep si din aceasta cauza vreau sa-mi dati cateva lamuriri.
Apartamentul pe care vreau eu sa-l vand este din 1986. In acest caz eu voi plati impozit pe tranzactie? Aveti cumva idee cat ar fi acesta la un pret de 35000E?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
eeeee, utilizator
Impozitul datorat pentru imobilele dobandite la o data mai mare de 3 ani este de 2% pana la valoarea de 200 000 lei inclusiv.
Adica 35 000 euro * 4.29 = 150 150 ron, adica veti plati 3003 ron sau 700 euro.
Si eu am primit aceste informatii aici pe forum.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
faceti un precontract de vanzare cumparare, la valoarea reala , cu clauze.
Vai , nu-mi vine sa cred cat poate sa coste o tranzactie imobiliara : in concluzie , eu voi achita in jur de 700 Euro impozitul pe tranzactie + valoarea antecontractului incheiat de mine cu cel de la care voi cumpara eu + valoarea contractului de vanzare- cumparare cand eu voi achizitiona noul apartament .
Va rog sa-mi spuneti daca mai stiti de vreo alta taxa .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)