avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pe perioada procesului de partaj judiciar unii "isi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pe perioada procesului de partaj judiciar unii "isi fac de cap"

Cum imi pot stopa matusa din a aduce modificari si a taia copacii batrani din curte pt lemne de foc, fara acordul nostru, atata timp cat suntem in proces de partaj judiciar?
Noi nu locuim acolo, iar in lipsa noastra au actionat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:03, 2 Octombrie 2009
Sunteti coproprietari? in acest caz, spuneti-le sa astepte pana la finalizarea procesuluui si impatirea terenului,pentru ca doar in acel moment se va sti cui apartin acei copaci. Gasiti o cale de a va intelege, este cel mai intelept lucru.
Puteti solicita pe cale de ordonanta presedintiala ca Instanta sa dispuna deplasarea executorului judecatoresc de indata, fara somatie si fara trecerea unui termen in vederea inventarierii bunurilor care urmeaza a fi supuse partajului, pentru a nu fi instrainate (distruse) pana la solutionarea dosarului.
Stiu ca asa-i cel mai intelept, de aceea nici nu am spus nimic, desi m-a durut enorm ca eu tin foarte mult la copacii astia, daca alte lucruri le mai poti inlocui, un copac de treizeci si ceva de ani nu-l poti avea batand din palme. Insa nu ai cu cine vorbi, se pare ca fac din rautate. Cum sa procedez, nu exista nimic care sa-i impiedice, vreo procedura legala? Mi-e teama ca in curand voi gasi si altele disparute de pe acolo, sau alti copaci taiati.
La proceduri legale nu ma pricep dar stiu sigur ca puteti face reclamatie la primarie pentru ca taie copaci fara autorizatie . In Bucuresti cel putin cu banii de la amenda iti poti face un mini concediu .;)
puneti-i in vedere faptul ca, procesul de partaj judiciar nu a fost finalizat inca, si astfel nu s -au stabilit cotele din proprietate cuvenite fiecareia dintre dvs .

astfel, in situatia in care instanta va va atribui partea din teren pe care dansa a "distrus-o " , prin taierea copacilor, dvs ii veti face plangere penala pt distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie de a construi marfan marfan Buna ziua, Am o ruda care s-a apucat sa traga apa si sa faca toate pregatirile pe un teren pe care suntem mai multi mostenitori. Avem certificatele, terenul ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate anasm anasm In 1964 o persoana a dobandit cu titlu de drept de folosinta gratuita fara termen(ca urmare a unei despagubiri) dr. de proprietate asupra unui teren, pe care ... (vezi toată discuția)