avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Curiozitate - posibilitate pedeapsă penală pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Curiozitate - posibilitate pedeapsă penală pentru distrugere de bunuri și amenințări

Buna ziua,as avea si eu o intrebare am niste probleme cu vecinii iar asta seara au venit la mine la poarta cu furca amenintandu ma pe mine si tatal meu,bunicii ca ne omoara dand cu furca in gard si poarta,distrugand partial bunul propiu dar si incercand sa intre in curte urcanduse partial pe gard iar dupa venind prin gradina in curte amenintand cu furca din nou ...tind sa anunt ca am dovezi video cum da cu furca in gard si inregistrari video amenintand ca ma omoara atat pe mine si cat familia mea...documentandu ma am vazut articolul 251 alineatul (4) ""Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc, si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani." crede ti ca este posibil sa faca inchisoare sau sa scape doar cu o amenda tind sa mai anunt ca am mai avut antecedente cand bunicii mele ia dat cu o piatra in cap iar dansa(vecina mea) are dosar penal..rog un avocat daca este posibil sa imi dea un raspuns...va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: 19marius04 , utilizator 16:14, 27 August 2017
Precizez ca are dosar penal pentru tentativa de omor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot raspunde ceva concret, necunoscand exact situatia de fapt, dar este posibil sa ajunga la inchisoare in dosarul pentru tentativa de omor, oricum din cate inteleg faptele sunt concurente.
Va multumesc
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de amenintare art.206NCP, formulati plangere penala ptr.infractiunea de distrugere art.253(1)NCP.Plangerea prealabila ptr.infractiunea de amenintare trebuie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.[Art.296(1)NCPP]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si pentru distrugere (art. 253 alin.1 c.p.), tot plangere prealabila trebuie formulata.

Alte discuții în legătură

Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Distrugere- pedeapsa Fabu Fabu Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca un vecin a lovit gardu cu toporul, gardul este de tabla, a taiat tabla, care este pedeapsa cea mai grava care poate sa o ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard nou 2014Elena 2014Elena O vecina a distrus tot gardul vechi facut de tatal meu , care era din scandura, tot cate un pic. Am facut reclamatie si de fiecare data politia i-a dat doar ... (vezi toată discuția)