Buna ziua.As dorii sa divortez de sotul meu,dar el nu este de acord.Mentionez ca suntem casatoriti legal de 7 ani si avem un copil in varsta de 6 ani.Toata casnicia a fost si este un stres foarte mare pentru mine.Locuim impreuna cu socrii.Eu am avut un loc de munca de cand suntem impreuna in schimb el munceste cand vrea si pe unde vrea.Niciodata nu am avut banii la comun,el a stiut ce are si ce face cu ei.Eu in schimb a trebuit sa contribuii in permanenta la tot:facturi,copil si tot ce este necesar in casa,daca nu contribuiam cum trebuie mereu se punea presiune pe mn din partea socrilor.Mentionez ca prezinta un dezinteres total fata de familie,avem camere separate si lipsa afectiuni lipseste cu desavarsire.Ce ar trebui sa fac?Nu mai pot sa traiesc in aceasta relatie bolnava.
Plecati de la socrii si intentati divort in instanta. Nu e obligatoriu sa fie de acord si sotul ca sa divortati. Va trebuie 2 martori care sa confirme cele aratate de dvs in mesaj.
Buna ziua,
1. Cautati un alt domiciliu fie la parintii dumneavoastra fie la un refugiu pentru mame abuzate
2. Introduceti actiune de divort in instanta (solicitati divortul, stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra, stabilirea unei pensii alimentare). Divortul se pronunta indiferent ca el vrea sau nu.
3. cautati-va un loc de munca.
Mentionez ca am servici.De 5 ani lucrez in aceelasi loc.Insa nu pot sa iau copilul si sa plec pt ca nu are cine sa stea cu el cand eu sunt la servici.Daca as pleca fara copil o perioada pana as rezolva cu locuinta unde vom sta si pana as trece prin acest divort,ce se poate intampla?Nu stiu cum sa procedez.As dorii sa plec in strainatate la munca pentru a castiga mai multi banuti si pentru a putea sa mi procur o locuinta.Ce se va intampla cu copilul in acest caz?
Daca plecati fara copil de acasa este posibil ca in viitor sotul sa se foloseasca de acest aspect pentru a putea pastra copilul. Daca plecati in strainatate, este cu atat mai dificil dupa un timp sa veniti si sa cereti copilul.
Varianta cea mai buna este sa plecati impreuna cu copilul si sa gasiti pe cineva care sa va ajute sa stea cu el.
Custodie comuna
florentaseby
buna ziua.se poate sa ma ajute cineva in legatura cu situatia in care sunt?am divortat de sotul meu,am un copil de 3 ani si conform hotararii e custodia comuna ... (vezi toată discuția)