avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Care este primul pas pe care trebuie să-l fac daca m-am hotărât să divorțez? Precizez că am incercat sa stau de vorbă cu soțul, inițial a părut că este de acord sa divorțăm, dar la o discuție ulterioara mi-a spus sa fac ce vreau. Avem 2 copii minori și mă gândesc că bate in retragere pentru că probabil e conștient că are de pierdut. Motivele de divorț sunt multiple, cum ar fi violenta verbala cu scopul de a-mi insufla teamă și spunandu-mi la fiecare cearta sa plec daca nu-mi convine; alt motiv ar fi separarea financiara pe care a impus-o de vreo 3 ani,fiecare descurcandu-se pe cont propriu cu veniturile personale, eu având în sarcina copiii, iar el utilitățile lunare la apartament și nu în ultimul rând dorința lui de a nu fi controlat ,de a face ce vrea, când vrea, cu cine vrea. Nu am voie să-l întreb nimic.Avand in vedere aceste motive, consider că nu se mai poate conviețui împreună. Vreau să divorțez dar nu știu la cine să apelez prima data: notar, avocat? Sfatuiti-ma
Cel mai recent răspuns: eionela , utilizator 11:46, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti asupra tuturor aspectelor privind divortul- locuinta copiilor, pensie, nume dupa divort etc, va trebui sa va adresati instantei cu cerere de divort. Daca nu va descurcati, apelati la avocat, desigur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In situatia in care nu exista o intelegere totala asupra tuturor aspectelor (divort, nume dupa divort, exercitare autoritate parintteasca asupra minorilor, domiciliul minorilor, pensie copii) nu va mai pierdeti timpul.
Va trebui sa va adresati instantei (daca prima varianta cade) si atunci, daca nu aveti suficiente cunostinte de drept, solicitati ajutorul unui avocat.
Pana la partaj cautati-va un domiciliu pentru dumneavoastra si copii!
Puteti apela la notar doar daca exista intelegere de ambele parti si sunteti fiecare dispus sa renuntati la cate ceva pentru a divorta cat mai repede si elegant.

In caz contrar, ar fi bine sa vorbiti cu un avocat pentru a demara procedura de divort in instanta.
Ca sa aveti siguranta cea mai mare ca nu riscati sa pierdeti bani mergeti la avocat.
Un divort la notar nu se poate face daca sotul se razgandeste dupa ce platiti notarul si atunci ajungeti obligatoriu la instanta pentru divort.

Motivele sunt destul de complicate dar se poate divorta.
Va trebui insa sa va dovediti prin probe motivele de divort ceea ce poate fi destul de dificil in cazul dvs.
Multumesc.
Motivele pe care le-am invocat aici, desi sunt reale, stiu ca sunt greu de dovedit. Atunci va intreb: nu pot demara procedura de divort invocand doar motivul nepotrivirii de caracter, indiferent ca merg la notar sau avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul unuia dintre soti voinea75 voinea75 Sotul depune actine pt desfacerea casatoriei din culpa sotiei. Sotia nu este de acord cu divortul. Motivul desfacerii casatoriei in actinea formulata este ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori maria777 maria777 Va rog sa imi spuneti cum se poate desface o casatorie cu 2 copii minori? Motivul invocat de mine, ca sotie, este lipsa respectului din partea sotului, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)