avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipată (61 de ani)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipată (61 de ani)

Am lucrati an italia 10 ani si an romania 24 ani .Pot iesi anticipat la pensie? Am varsta 61 ani.Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 28 August 2017
E musai sa stabiliti sexul dvs.
Indiferent de sex, persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

Precizati-ne si data nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata marry_01 marry_01 Care sunt conditiile (procedurile) ce trebuie indeplinite (parcurse) pentru a beneficia de pensie anticipata. Va multumesc (vezi toată discuția)
Vârstă pensionare Mentarece Mentarece Sunt profesoară din anul 1985 și aș dori să mă pensionez, menționez că sunt născută în anul 1960. Mă pot pensiona mai repede cu 3 ani? Ce lege mi se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala stanescuileana stanescuileana Precizati-mi daca este posibil sa obtin pensie anticipata in canditiile in care am 26 ani vechime si 5 ani de facultate la zi ! Va multumesc ! (vezi toată discuția)