Buna seara,
Sa inteleg ca mostenirea de pe urma strabunicilor nu a fost dezbatuta?
Teoretic, mostenirea lor se va imparti la 3 (celor 3 copii pe care i-au avut). Practic, se va imparti la copiii care au acceptat succesiunea in termenul de 6 luni (daca decesul strabunicilor a avut loc inainte de 2011) sau in termenul de 1 an (daca decesul a avut loc dupa anul 2011). Chiar si in cazul in care nu a fost data declaratia de acceptare de catre bunicul dvs., poate fi incidenta in cauza o acceptare tacita, dar acest aspect poate fi constatat doar de catre instanta de judecata.
Ca mama dvs. sa il poata mosteni pe tatal ei si, implicit, pe bunic, trebuie sa fi acceptat succesiunea printr-o declaratie notariala. Ii va reveni 1/3 din mostenirea bunicilori (strabunicilor dvs.) + cota-parte/integral mostenirea tatalui.
Notarul competent teritorial este cel aflat in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei in care defunctul a avut ultimul domiciliu, dupa cum s-a mentionat si dl. av. Kiritescu.
Pentru dezbaterea succesiunii nu este necesar cadastru/intabulare.
Buna seara,
Notarul competent este cel care are adresa biroului pe raza judecatoriei pe a carei raza au avut ultimul domiciliu defunctii!
Bunurile se impart la 3 cati copii au avut strabunicul si strabunica.
Dupa aceia se dezbate succesiunea de pe urma fiecaruia.
~ final discuție ~