avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PASTRARE IN FUNCTIE A SECRETARULUI SEF DUPA PENSIONARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PASTRARE IN FUNCTIE A SECRETARULUI SEF DUPA PENSIONARE

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum putem pastra secretarul sef pe aceeasi functie, daca persoana in cauza indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta? Mentionez ca scoala despre care este vorba este o scoala de stat, persoana in cauza este in prezent cadru didactic auxiliar si indeplineste conditiile de pensionare cu stagiu de cotizare complet si limita de varsta! Va rog sa ne precizati si baza legala la care raspunsul dvs. face referire. Va multumim din suflet pentru ajutor. Numai bine, spor in toate va dorim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 28 August 2017
Numai prin admiterea persoanei la organizarea unui nou concurs/ examen .

Codul muncii
Art. 30
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

.....
Art. 56.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
............
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.
........
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)