avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Suntem 2 frati vitregi. Tatal nostru a decedat in 10.04.2016. Eu am dat declaratie de acceptare a succesiunii in 8.03.2016. Fratele a depus cerere de dezbatere a succesiunii la notariat in 13.04.2017. In anul 2014, cand tatal era in viata, a facut la notariat contract de vanzare-cumparare cu fratele meu a unei garsoniere ce o detinea si la care eu am renuntat in favoarea fratelui. Acum la dezbaterea succesiunii care urmeaza, fratele vitreg a mentionat in cerere ca pt.constituirea masei succesorale, tatal mai detine doar un mormant la Sibiu si are datorii la administratia financiara reprezentand CASS si impozit pe venituri din inchirierea garsonierei. Va rog sa-mi raspundeti cum este corect sa procedez in aceasta situatie pentru a nu fi pacalita de fratele vitreg, avand in vedere ca parintii mei au fost despartiti cand eram mica si el a fost crescut de tatal nostru. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alina bataran , utilizator 12:19, 29 August 2017
Asa cum am mentionat anterior, parintii fiind despartiti de cand eram mica, eu nu am stiut ce bunuri avea sau detinea tatal meu la momentul cand a decedat, decat ce a spus fratele.Daca stiti o metoda prin care sa aflu daca mai sunt si alte bunuri in afara cele mentionate de frate (pt.a-l combate) va rog sa-mi spuneti.
Referitor la aceea declaratie de acceptare expresa, sa stiti ca sotul meu se judeca de un an de zile cu fratele lui (si nu s-a terminat), tot pe seama succesiunii dupa mama. Faptul ca nu a dat-o la notar in termen de un an, fratele l-a actionat in instanta si cere decaderea din drepturi a sotului cerand toata mostenirea sa-i revina. Apropo de maturat, mama sotului era la Recas iar noi locuim in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenirea unui singur bun din masa succesorala stf_stf stf_stf buna seara.va expun urmatorul caz:tatal meu a decedat anul acesta in luna mai singurii mostenitori fiind mama,eu si fratele meu.Mama ne cheama la notariat pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)