avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Depunere declaratia 010 privind impozitul pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Depunere declaratia 010 privind impozitul pe venit

Buna ziua,
De la 1 febr. 2017 sociatatea la care lucrez trabuia sa o declar microintreprindere (avand in vedere ca cifra de afacere in 2016 a fost pana in 100000 euro), ce pot face acum, dupa un amar de vreme? depun declaratia 010 cu modificarea de la impozit pe profit la impozit pe venit si fac declaratii rectificative pt. trim I si II. Multumesc
Cel mai recent răspuns: rodaf , utilizator 11:15, 19 Octombrie 2017
E bine asa cum ziceti. Doar ca depunerea cu intarziere si corectiile vor presupune si o amenda, cel putin.
Multumesc, exact de amenda imi era frica si mie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta in cazul fericit in care vi se inregistreaza retroactiv modificare de vector (lucru care in unele judete nu e posibil). Ar mai fi posibila trecerea la micro de la anul si declararea sumelor de plata la impozit pe profit cu sumele pe care le-ati fi platit daca erati la micro; o solutie total incorecta, dar fara de care nu prea se poate altfel in lipsa modificarii vectorului. Apropo, ca micro e mai putin sau mai mult de plata?
adema1980 a scris:

Asta in cazul fericit in care vi se inregistreaza retroactiv modificare de vector (lucru care in unele judete nu e posibil). Ar mai fi posibila trecerea la micro de la anul si declararea sumelor de plata la impozit pe profit cu sumele pe care le-ati fi platit daca erati la micro; o solutie total incorecta, dar fara de care nu prea se poate altfel in lipsa modificarii vectorului. Apropo, ca micro e mai putin sau mai mult de plata?

ca micro e mai putin de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul 010 - se depune sau nu ? Bonutzu Bonutzu :sorry: ce se intimpla cu 010 - se depune sau nu ? unele ad-tii financiare nu-l primesc a aparut vreo circulara interna la anaf in legatura cu acest lucru ... (vezi toată discuția)
Impozit profit si micro alice53 alice53 buna ziiua, am inteles din mesajele de aici cu privire la imp profit, il declar si platesc pt trim 4 2012 pana la 25.03.2013... corect? dar ce n-am inteles ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal 2010 ana & maria ana & maria Tocmai am rasfoit codul fiscal pe 2010 de pe pagina ministerului de finante. Prezentul document are 1456 de pagini(cu tot cu norme metodologice). sa punem ... (vezi toată discuția)