avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa cumpar o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa cumpar o firma

Buna seara! as dori sa stiu unde pot gasi sa cumpar o firma,fara datorii sau alte probleme,din Bucuresti sau Constanta,avand ca profil vanzare cu amanuntul a produselor alimentare,cosmetice,etc. Exista vreo denumire la care pot apela pe internet ,ptr a-mi fi prezentate firmele de vanzare? Va multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:57, 4 Octombrie 2009
mergi la registrul comertului
cumpararea unei firme deja existente, implica anumite riscuri.
de ce nu infiintati o societate noua, avand acest obiect de activitate ??
As face acest lucru cu mai multa usurinta,dar imi puteti spune daca as avea vreo interdictie de a participa la o licitatie,avand in vedere ca firma este noua? Mentionez faptul ca in caietul de sarcini de la licitatie,nu este mentionat faptul ca firma trebuie sa aibe o anumita vechime,experienta in domeniu sau recomandari.Se cere in schimb balanta si daca noi abia am infiintat-o,nu am ce balanta sa depun. Credeti ca as putea participa la licitatie in luna infiintarii firmei. Multumesc .
Daca va cer balanta, s-ar putea sa fie nevoie ca firma sa aiba activitate de ceva vreme. Intrebatii pe cei care organizeaza licitatia, aflati de la ei conditiile, iar daca e musai nevoie sa aveti o firma mai veche, intrebatii si daca ati fost numit de curand asociat, daca va impiedica acest lucru. Daca e ok, atunci aveti nevoie de o firma cu rulaje, ceea ce presupune sa cumparati o firma infiintata de cel putin un an de zile, care sa aiba si bilantul depus. Aici intervine insa marea problema. Sunt rare situatiile in care o firma buna, cu rulaje sa nu aiba si datorii. Incercati totusi sa gasiti una, dar printre cunostinte si numai dupa ce o verificati. Solicitati un certificat fiscal de la Administratia Financiara si acolo veti vedea exact cum sta firma.
Mult succes.
nu inteleg de ce nu faci firma noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se cere bilantul de anul trecut DanielRoman DanielRoman Buna ziua, Am infiintat o firma noua, anul acesta. As dori sa particip la o licitatie, unde mi se cere bilantul 31.12.2010. Pe aceasta firma deja am contract ... (vezi toată discuția)
Licitatie iulia13 iulia13 Va rog indrumati-ma ce acte trebuie sa am ca sa particip la licitatii! Mentionaz ca sunt o societate mica de cnstructii srl cu 6 angajati. Va multumesc. Iulia ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata-participare la licitatii ADRIANA SMA ADRIANA SMA Bună ziua. Mă interesează legea, articolul sau ordonanța de urgență prin care unei firme înființată de mai puțin de un an ii este acceptată ... (vezi toată discuția)