avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit mostenire

Situatia e in felul urmator:

Suntem 4 mostenitori ai unui apartament cu 2 camere, unde mama ramane cu jumatate din apartamentul pe care-l avea cu tatal meu si mosteneste 1/4 din partea tatalui. Desi am fost la succesiune si am achitat totul, maica-mea se trezeste sa ameninte in ultima clipa ca nu mai vrea sa semneze din motiv ca am pus o mandatara in locul ei sa se ocupe de certificatele de mostenitori si asta pentru ca e la sute de km distanta. De fapt, asta e doar un pretext pentru ca nu vrea sa semneze din razbunare ca i se pare ei ca nu-i oferim destul respect, desi ne-am purtat cat se poate de frumos si am incercat pe cat posibil sa evitam niste conflicte.

Si acum se nasc niste intrebari:
1. Daca mama nu semneaza, toti mostenitorii vor fi nevoiti sa achite ANUAL un impozit de 1% din valoarea apartamentului?
2. Are dreptul sa inchirieze fara acordul nostru?
3. Daca unul din mostenitori decide intre timp ca nu mai doreste aceasta mostenire desi a acceptat-o expres, se poate anula?

Multumesc... si imi cer scuze daca am fost ambigua!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
WolfHeart, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:32, 29 August 2017
Pana la modificarea titularului de rol,impozitul se plătește tot pe numele defunctului. Nu va înțelegi, notarul emite o încheiere și mergeți la judecătorie. Poate închiria dar fără contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost ... Pavellaura Pavellaura Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost adoptat de către unchiul meu adică fratele tatălui meu. Port același nume nu cred ca asta are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare, tatăl meu a murit cu câțiva ani ... Mika31 Mika31 Buna ziua! Am o întrebare, tatăl meu a miros cu câțiva ani în urma iar apartamentul în care locuia era primit prin moștenire de la părinții săi. ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire ? Codrin2017 Codrin2017 Familiea A are doi copii A1 si A2 si au trait intr-un apartament. Tatal a murit si s-a facut o succesiune (intre mama A si copiii A1 si A2). Copilul A1 a ... (vezi toată discuția)