Suntem 4 mostenitori ai unui apartament cu 2 camere, unde mama ramane cu jumatate din apartamentul pe care-l avea cu tatal meu si mosteneste 1/4 din partea tatalui. Desi am fost la succesiune si am achitat totul, maica-mea se trezeste sa ameninte in ultima clipa ca nu mai vrea sa semneze din motiv ca am pus o mandatara in locul ei sa se ocupe de certificatele de mostenitori si asta pentru ca e la sute de km distanta. De fapt, asta e doar un pretext pentru ca nu vrea sa semneze din razbunare ca i se pare ei ca nu-i oferim destul respect, desi ne-am purtat cat se poate de frumos si am incercat pe cat posibil sa evitam niste conflicte.
Si acum se nasc niste intrebari:
1. Daca mama nu semneaza, toti mostenitorii vor fi nevoiti sa achite ANUAL un impozit de 1% din valoarea apartamentului?
2. Are dreptul sa inchirieze fara acordul nostru?
3. Daca unul din mostenitori decide intre timp ca nu mai doreste aceasta mostenire desi a acceptat-o expres, se poate anula?
Multumesc... si imi cer scuze daca am fost ambigua!
Pana la modificarea titularului de rol,impozitul se plătește tot pe numele defunctului. Nu va înțelegi, notarul emite o încheiere și mergeți la judecătorie. Poate închiria dar fără contract.