Buna ziua,va deranjez cu o intrebare. Situatia mea este urmatoarea. Sunt angajat intr-o fabrica in Germania,
din 8 martie 2017.Firma angajatoare este firma INTERMEDIARA,care colaboreaza / recruteaza forta de munca pentru aceasta
fabrica.Bineinteles,ei isi iau dreptul din salariul meu,asta conteaza mai putin. Am contract de munca,acesta fiind pe
perioada determinata,de 1 an,cu perioada de proba de 6 luni. Ceea ce inseamna ca pe 8 septembrie ar fi incheierea
perioadei de proba. Pana aici totul e clar. Desi beneficiez de conditii bune,s-a ivit o oportunitate de munca in Romania,
si am decis sa o aleg.
Am anuntat,inca de pe 20 august,ca demisionez,incepand cu data de 11 septembrie(pe 18 trebuie sa fiu in Romania
obligatoriu._
Am semnat demisia,incepand cu data de 11.Aceasta firma Intermediara,repet,vireaza salariul aferent lunii august de exemplu,pe data de 15 septembrie.Deci luna urmatoare mereu,pe data de 15,pentru luna in curs.
Ideea e in felul urmator. Pe data de 8 septembrie(trecand si de perioada de proba),eu as avea fix 6 luni lucrate.
Oricum ar trebui sa beneficiez de concediu de odihna. Deci banuiesc ca din moment ce nu mi-am luat concediu,ar trebui
sa primesc banii aferenti acestor zile de concediu,la LICHIDARE. Sper sa ma fi facut foarte bine inteles !
In momentul in care demisia intra in vigoare,si se trece la lichidare,conform legii din Germania
(inclusive firma Intermediara fiind Nemteasca) , Legea ii Obliga sa imi vireze si banii pentru concediu de odihna
si pentru cele 11 zile lucrate in luna septembrie,sau nu ?!
Deci voi primi toare restantele financiare aferente contractului,in momentul in care imi incetez activitatea,
sau va trebui sa astept (din punct de vedere LEGAL) o anumita perioada ?!
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
11:37, 30 Iunie 2022