avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valabilitate chitanță \"de mana\"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valabilitate chitanță "de mana"

Buna ziua,
Dacă acum 29 de ani am cumparat un spațiu de 18 m pătrați, pt construirea unui garaj si am doar o chitanță "de mana",datorită faptului că proprietara avea doar o hotărâre judecătorească, utilizandu-l continuu si avand martori pot câștiga un proces împotriva acestora?
Multumesc anticipat!
Sanse minime,dupa intrarea in vigoare a NCC(octombrie 2011),este necesar act autentic.
Dar uzucapiunea de 30 ani nu este valabilă?Toti vecinii stiu ca terenul este achitat si am si construcție pe acest terenClaudia Minea a scris:

Buna ziua,
Dacă acum 29 de ani am cumparat un spațiu de 18 m pătrați, pt construirea unui garaj si am doar o chitanță "de mana",datorită faptului că proprietara avea doar o hotărâre judecătorească, utilizandu-l continuu si avand martori pot câștiga un proces împotriva acestora?
Multumesc anticipat!

Sigur,puteti incerca o actiune in constatarea uzucapiunii,daca sunt indeplinite toate celelalte conditii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva are o problema cu un vecin, care a "donat" 200 de metri ... kulymen kulymen Cineva are o problema cu un vecin, care a \"Donat\" 200 de metri pătrați de teren. Terenul a vost donat acum 18 ani, cu un act de mână, între timp s-au ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Detalii despre actiune in constatare ! Axxy007 Axxy007 Bunza Ziua . Problema mea este urmatoarea : Soacra mea a cumparat in anul 2003 un teren de 1600 mp de la numitul J.I. care acum este decedat . Datorita ... (vezi toată discuția)