avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... calcul datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

calcul datorie

Am un credit ipotecar,unde nu am mai putut plati ratele nemaiavand servici,am luat legatura cu banca si dupa multe lupte am reusit sa obtin o restructurare a creditului.Toate sant bine pana aici, dar la banca unde am facut creditul m-i s-a spus ca trebuie sa refacem ipoteca cu suma restanta.nu stiu de ce dar mie care nu sant de specialitate mi se pare o aberatie,in loc sa fiu ajutata sant mai rau ingropata.Este normal? Suma respectiva are in compozitie rata , comisioane, dobanzi si penalitati,iar introducandu-le in suma totala a imprumutului,la acea suma voi plati din nou dobanzi,comisioane. este normal?Sant asteptata sa merg la banca sa semnez contractul dar parca trag caini sa nu merg.Daca nu pot plati ratele la 63.000 euro,cum voi plati ratele la 80.000 euro?CE MA SFATUITI SA FAC?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:50, 6 Octombrie 2009
Cred ca trebuie sa reveniti cu date concrete despre "restructurarea" creditului dvs.
Cat despre o noua ipoteca sunt convinsa ca puteti gasi detaliile necesare chiar in contractul pe care banca va preseaza sa-l semnati. Este adevarat ca nu sunteti in postuta de a pune conditii insa va sfatuiesc sa nu semnati actul pana nu-l cititi cu mare atentie, poate chiar asistata de cineva care este familiarizat cu termenii bancari.
Din cate stiu eu, in cazul creditelor ipotecare, bunul imobil adus in garantie este evaluat, iar valoarea stabilita de evaluator nu este de regula una reala ci una raportata la criteriile de "creditate". De asemenea, politica prudentiala a bancilor, vizeaza cu siguranta, inca din momentul creditarii, si varianta nerambursarii imprumutului contractat, situatie in care valoarea bunului si celelalte garantii trebuie despagubeasca banca. In atare situatie eu cred ca banca vizeaza o noua ipoteca (de Rang II) pentru restantele acumultate, nu pentru ca valoarea nu ar fi indestulatoare ci pentru ca vrea sa se asigure ca este singura "beneficiara" a bunului in cazul vanzarii.
Daca puteti, reveniti cu detalii.


Revin cu amanunte:am fost indrumata din partea d-lui Urban unde am expus situatia,am scris din nou la BCR,caci despre ea este vorba,caci primisem un raspuns evaziv unde sa ma prezint,acolo nimeni nu stia nimic,si am cerut in mod expres sa m-i se trimita in scris ce trebuie facut,dar din nou am fost contactata telefonic,mi s-au prezentat 2 variante de rezolvare aproblemei,din care una ar fi sa am o perioada de gratie de 3-6 luni,si sa platesc doar comisioanele bancii,apoi timp de 1 an (deocamdata) sa platesc doar 500 euro, cum de fapt cerusem,ca nu pot mai mult.Am acceptat si am fost cautata acasa de la biroul regional al BCR de recuperare creante.Am luat legatura telefonic cu dl.si mi-a explicat ca trebuie refacuta valoarea creditului,probabil ipoteca de rang II,si ca se va face pe toata suma datorata pana in ziua cand voi semna noul contract,i-am explicat ca nu vad corect ca la dobanda ,penalitati,comisioane,sa platesc din nou comisioane,dobanda la suma,stiu ca nu sant in postura sa pun vreo conditie,dar banca cu toate ca dobanda de referinta a scazut ei cresc in continuare dobanzile,si in urma ajutorului cerut bancii in loc sa ma ajute simt ca vor sa ma inece si mai mult.Si mai e o mica problema codebitorul pe care l-am avut este plecat din tara,mi-a cerut dovezi ca nu mai munceste,pe care le-am trimis,apoi mi-au spus ca daca refacem contractul e musai sa fie si el sa semneze ca altfel nu se poate. Multumesc anticipat!
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca--politist pepenasul pepenasul In anul 2007, am luat un credit ipotecar de la Banca pe o perioada de 20 ani. Dobanda in primul an fiind fixa si ulterior variabila. Pana in anul 2010 am ... (vezi toată discuția)