avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta vechime vizata de ITM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta vechime vizata de ITM

Buna ziua
Mi-am depus dosarul pentru pensionare anticipata si pentru perioada 1991-1994, lucrata in Bucuresti, cei de la ITM Sibiu imi solicita Adeverinta de la angajator vizata de ITM Bucuresti. Am sunat la ITM Bucuresti si mi s-a spus ca ei nu vizeaza pentru ca nu existau in 1994. Cel de la Sibiu imi respinge dosarul fara aceasta viza. Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pensionar Sibiu , utilizator 12:19, 2 Septembrie 2017
Cred ca vorbiti despre Casa judeteana de pensii Sibiu, intrucat ITM-urile nu se ocupa de pensii.

Trimiteti o solicitare scrisa sau online la ITM Bucuresti pentru eliberarea acelei adeverinte, daca perioada in cauza nu o aveti inscrisa in carnetul de munca.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, cand am scris cel din Sibiu m-am gandit la inspectorul de la CJP. Va multumesc pentru raspuns. Perioada 23.11.1991-23.04.1994 o am inscrisa in cartea de munca. Am cautat firma angajatoare si fostul administrator mi-a eliberat o adeverinta. Problema e ca firma este desfiintata si cei de-aici, de la CJP imi cer sa merg cu Adeverinta la ITM Bucuresti sa mi-o vizeze. Telefonic, o doamna de la ITM Buc, mi-a spus ca ei nu vizeaza Adeverinte. Asa am ajuns sa caut pe internet si sa ma pierd printe legi si OUG-uri.
Eu nu inteleg de ce e nevoie sa iau viza de la institutie care nu exista in acea perioada si al carei reprezentant imi spune ca nu acorda o asemenea viza.
Asta e problema mea, eu ce fac si unde ma duc?
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Pensionar Sibiu, utilizator
V-am explicat mai sus ce trebuie facut.
Potivit legislatiei in vigoare la acea data, la incetarea contractelor individuale de munca ale salariatilor, carnetele de munca completate de catre angajatori sau adeverintele de vechime emise de catre acestia se depuneau la ITM in vederea certificarii inscrierilor efectuate.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime somaj vizata de itm lexoradeanu lexoradeanu am urmatoarea problema : intocmirea adeverintei am urmatorul caz : [b]03.12.2008-01.01.2012- 810 lei depus in revisal in 27.10.2011 dar conform actelor ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime munca georgianaro georgianaro Buna ziua! Lucrez la o firma din 2004, cand s-au distribuit in 2011 carnetele de munca mi s-a spus ca mie nu mi s-a facut si ca oricum nu mai foloseste la ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca si adeverinta de vechime mariiuca mariiuca Buna ziua, Sunten 5 persoane ce am lucrat la o firma pana la 14.01.2011, cand ne-am dat demisia cu preaviz conform legii insa pana acum nu am primit caretea ... (vezi toată discuția)